Douchen

Dít zijn de meest gemaakte fouten onder de douche

Douchen gaat bij de meeste mensen zo’n beetje op de automatische piloot. Maar er zijn dingen die je beter niet kunt doen tijdens een douchebeurt.

Dat vertelt dermatoloog Thomas Maselis aan Het Laatste Nieuws.

1. Te vaak douchen

volgens Maselis douchen we té vaak. Vooral met zeep. “Het is aangenaam voor jou en de mensen rondom je, dat wel, maar nodig is het niet.” Wel is het goed om plekken waar veel bacteriën zitten – zoals je oksels, liezen en bilspleet – te wassen met zeep. Voor de rest is water voldoende.

2. Te lang douchen

Het verwijdert de natuurlijke oliën en bacteriën die onze huid nodig heeft. Ook voor het milieu is het natuurlijk een stuk beter om kort te douchen.

3. Te heet douchen

Ja, een warme douche is heerlijk. Vooral in de winter. Maar echt goed voor je huid is het niet. Je huid droogt dan namelijk nog meer uit.

4. Een vies washandje gebruiken

Klinkt misschien als een open deur, maar een washandje of loofah is een broeihaard voor bacteriën. Je hoeft ‘m niet na elke wasbeurt te wassen, maar wel minstens een keer per week.

5. Eerst je lichaam wassen

Was altijd eerst je haar en dán je lichaam. In haarproducten zitten namelijk bepaalde ingrediënten die slecht zijn voor de huid.

6. Je intieme delen wassen met zeep

Juist het overmatig wassen van je vagina kan zorgen voor bacteriële aandoeningen. Beter is het om alleen met lauw water te wassen. Wil je toch een product gebruiken? Dan adviseert Maselis om een intieme zeep met zure graad te gebruiken.

7. Je benen ’s ochtends scheren

Als we slapen worden je benen warm, zwellen ze op en keren de haartjes iets meer terug in het haarzakje. Je kunt ze beter ’s avonds scheren.

8. Met een handdoek droog wrijven

Heb je een droge huid? Dan kun je de handdoek beter niet wrijven, maar deppen. Nóg beter is het om je lichaam vanzelf te laten drogen. Maarja, wie heeft daar tijd voor? 😉

Bron: HLN.be Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Anoniem
    Mw. G van Meerkerk
    Onze dochter van ( bijna) 24, doucht elke dag, omdat ze het vies vindt om dat niet te doen. Ze staat er toch zeker 10 minuten onder( en soms ook langer - ze heeft lang haar, dus voor ze dat gewassen heeft) en dan inderdaad ook regelmatig haar intieme zone scheren, Ik laat haar dit soort berichten vaker lezen, maar dan zegt ze, dat dit niet bewezen is. En trekt zich er vervolgens niks van aan, en gaat op dezelfde voet verder. En wij blijven achter met een hoge rekening. Wie heeft hier een oplossing voor? Ze betaalt hier sinds enkele maanden € 5,00 voor, voor deze douchebeurten.
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen