Ontwerp Zonder Titel 2021 06 15t140011.716

Wat is beter voor je: een bad of een douche? Dít zeggen de experts

Een bad werkt vaak kalmerend en ontspannend. Een douche is juist snel en verfrissend. Welke van de twee is nou beter voor je?

Schoon

Een internist uit New York in van mening dat zowel een bad als een douche voor- en nadelen hebben. Het is belangrijk om duidelijk te krijgen welke punten voor jou het zwaarst wegen. Zo is een douche een betere optie als je écht goed schoon wilt worden en alle vuiligheid van je lijf wilt spoelen. Een bad is juist weer heel goed voor je zenuwstelsel, het ontspannen van de spieren en het exfoliëren van de huid. Met exfoliëren wordt bedoeld dat de bovenste huidlaag zich vernieuwd.

Lees ook: 5 tips waarmee seks in bad wél gegarandeerd een succes wordt

Bad

Een voordeel van een bad is dat je altijd extra ingrediënten kunt toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan zeezout, maar ook honing om eventuele huidproblemen te bestrijden. Daarnaast zorgt een bad ervoor dat je je weer opgeladen voelt. Klachten als depressieve gevoelens en vermoeidheid kunnen op deze manier verminderen. Wel kan het fijn zijn om na een bad nog even onder de douche te springen om eventuele zeepresten van je af te spoelen.

Douche

Een douche zorgt er, in vergelijking met een bad, voor dat je huid minder uitdroogt. Daarnaast kan een douche de circulatie in je lichaam bevorderen en kun je minder last krijgen van hoofdpijn. Ook zorgt een douche ervoor dat zeep en shampoo zich beter mengen met het water, waardoor je dus uiteindelijk schoner wordt. Vooral koude douches hebben veel gezondheidsvoordelen. Begin bijvoorbeeld eerst met een normale temperatuur, waarna je jouw douchebeurt eindigt met ijskoud water.

Wat is nou beter?

Volgens de experts heeft zowel een bad als een douche voor- en nadelen. Wil je bijvoorbeeld echt even ontspannen en opladen, dan is een bad een betere keuze. Wil je vooral snel schoon worden, dan is de douche een goede optie. Belangrijk is wel dat je de douche en het bad regelmatig schoonmaakt, want dit is namelijk de ruimte waar je zelf schoon wilt worden.

Lees ook: Zó vaak zou je je douchegordijn dus eigenlijk moeten wassen

Foto: GettyImages
Bron: Thehealthy.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Anoniem
    Cisky
    Jammer genoeg heb ik niet de weelde van een bad. Ik vind badderen heerlijk ontspannend. Inderdaad met wat huidvriendelijk troepjes erin, als havermout, of een lekker ongeparfumeerd olietje. Filmpje aan op de tablet en heerlijk poedelen.
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen