Placeholder

Marjo blog 4: Klein dipje

Marjo is één van de twee bloggers die we volgen tijdens de drie maanden dat ze Weight Watchers Online volgen. In haar vorige blog ging het supergoed, maar nu heeft ze even een dipje…

Marjo is één van de twee bloggers die we volgen tijdens de drie maanden dat ze Weight Watchers Online volgen. In haar vorige blog ging het supergoed, maar nu heeft ze even een dipje…

Niet zo makkelijk

Er zijn alweer twee weken voorbij dus tijd voor mijn nieuwe blog. Helaas gaat het afvallen met horten en stoten en dat is niet altijd even motiverend. Al voel ik me wel erg goed met de kilo’s minder, ik wil zo graag dat het sneller gaat! Het gekke is dat 'de knop', zoals mensen het noemen, ook echt wel goed om is. Ik heb geen trek tussendoor en mijn dag draait echt niet om eten, eten en eten. Misschien juist wel te weinig.

Punten over

Soms hou ik punten over, maar het is nog niet gebeurd dat alle punten, inclusief de extra punten voor het sporten en de weekextra punten op waren. Misschien eet ik dus wel te weinig?

Stilstand

Gelukkig kom ik zeker niet aan, maar volgens mij zou het een stuk sneller kunnen gaan en niet gewoon 2 weken stilstand, zoals nu het geval is. Tussendoor sta ik uiteraard ook wel eens op de weegschaal en soms is er dan opeens een pond af, maar zodra het weer 'weegmaandag' is, staat de weegschaal weer op het vertrouwde gewicht van die week ervoor. Dat kan uiteraard te verklaren zijn. Heb ik die dag ervoor zout gegeten? Of veel water gedronken? Of hou ik gewoon vocht vast? Geen idee! Maar blij word ik er niet van…

De knop

Zoals gezegd is 'de knop' wel om. Ook in moeilijke tijden, waar ik anders direct naar een reep chocolade zou grijpen, kom ik nu niet eens in de verleiding. Jaren gezocht naar die knop, maar nooit kunnen vinden en opeens is hij er. Daar ben ik uiteraard wel erg blij mee! Grappig is ook dat ik geen tijdschrift open kan slaan of ik kom wel een verhaal over afvallen tegen. Vaak ook erg motiverend om al die mensen met voor en na foto’s te zien. Uiteraard lees ik ook graag het Weight Watchers Magazine. Erg interessant en motiverend.

Doorgaan

Het weer nodigt natuurlijk ook uit om lekker een lange wandeling te maken en dat doe ik dan ook dagelijks. Dus ook de beweging zit wel goed! Zo intensief sporten als Ingrid (zie de andere WW-blogger!) doe ik niet, maar wandelen des te meer. Heerlijk om mijn hoofd leeg te maken. Dus daar gaan we gewoon lekker mee door.

Ik ben deze week wel erg benieuwd naar jullie tips! Eet ik te weinig omdat niet alle punten op gaan? Of doe ik iets verkeerd? Geen idee dus: help!

Groetjes en tot over twee weken!

Probeer Weight Watchers Online nu één week gratis!

  • 24 uur per dag tot je beschikking
  • ProPoints ® waarden van meer dan 6.000 voedingsmiddelen en meer dan 650 recepten
  • Interactieve hulpmiddelen om je voeding en activiteiten bij te houden
  • Persoonlijke doelen op basis van je lengte en gewicht
  • Met het Gewichtsverloop breng je je voortgang in kaart
  • Fitness-tips voor ieder niveau, inclusief demo's
  • Altijd je ProPoints ® dagboek bij je met de Weight Watchers App (alleen voor iPhone en iPad)!