Placeholder

Marjo blog 35: Hard werken

Bij flink sporten, hoort ook een behoorlijke dosis spierpijn. Dat weet Marjo inmiddels maar al te goed.

Bij flink sporten, hoort ook een behoorlijke dosis spierpijn. Dat weet Marjo inmiddels maar al te goed.

Zoals ik jullie twee weken geleden al verteld heb, ben ik druk aan het sporten. Elke ochtend een half uur. Het lijkt weinig als je het zegt, maar geloof me, als ik bezig ben lijkt het wel een uur. Elke minuut een andere oefening en de oefeningen worden steeds zwaarder. Ik kan jullie vertellen dat ik op dit moment behoorlijk wat last heb van spierpijn. De eerste twee weken waren voor een echte beginner zoals ik een aardige opgave, maar wel goed te doen. Deze week is het een behoorlijk tandje zwaarder geworden.

Ik kan me nog niet echt verheugen op workout 11 en 12. De eerste twee weken heb je workout 1 en 2 en cardio 1, zes dagen in de week, twee weken lang. Nu ben ik bezig met workout 3 en 4 en cardio 2. En na twee weken ga ik weer een stapje verder naar 5 en 6 en zo verder. Ik ben eigenlijk wel trots op mezelf dat ik het al ruim twee weken dagelijks (op de zondag na, dat is een verplichte rustdag) volhoud.

Waar ik ook trots op ben, is de dagelijkse wandeling met mijn dochter Yasmine. Elke dag lopen we een uur. Afgelopen week was het in de avonden, vandaag hebben we in de middag gelopen. Ik moet jullie eerlijk bekennen dat het me niet zo goed bevallen is. Het was vrij warm en ik was vergeten iets te eten voor de wandeling, dus ik was erg blij toen we weer thuis waren. Maar gezellig is de wandeling samen altijd wel. Heerlijk om zo samen flink door te stappen en lekker te kletsen. Maar morgen gaan we gewoon weer na het avondeten lopen, dat bevalt een stuk beter.

Kennelijk was ik na het sporten, de huishouding en de wandeling nog niet moe genoeg, want na het avondeten stond ik opeens met de elektrische heggenschaar onze heg te grazen te nemen. Wekenlang hebben we een vogel in en uit de heg zien vliegen, maar helaas was het nest leeg. Dus kon de heg eindelijk in model worden gesnoeid.

Maar misschien was het toch wel iets te veel van het goede vandaag. De spierpijn was al behoorlijk, maar opstaan en lopen is nu nog een graadje pijnlijker geworden. Benieuwd hoe ik morgenochtend mijn bed uit moet komen! Zal jullie over twee weken vertellen of de spierpijn minder wordt na al het sporten. Het afvallen gaat in ieder geval goed, de weegschaal geeft elke week gelukkig weer een lager getal aan.

Tot over twee weken!

 

 

 

 

  • 24 uur per dag tot je beschikking
  • ProPoints ® waarden van meer dan 6.000 voedingsmiddelen en meer dan 650 recepten
  • Interactieve hulpmiddelen om je voeding en activiteiten bij te houden
  • Persoonlijke doelen op basis van je lengte en gewicht
  • Met het Gewichtsverloop breng je je voortgang in kaart
  • Fitness-tips voor ieder niveau, inclusief demo's
  • Altijd je ProPoints ® dagboek bij je met de Weight Watchers App (alleen voor iPhone en iPad)!