Marjo blog 28: Lente

Marjo blog 28: Lente

De winteravonden op de bank met wat lekkers zijn over. Het wordt tijd om weer lekker naar buiten te gaan. Ook voor Marjo.

De winteravonden op de bank met wat lekkers zijn over. Het wordt tijd om weer lekker naar buiten te gaan. Ook voor Marjo.

De zon schijnt buiten. Heerlijk. Wat heb ik daar naar verlangt, zeg. Ik vind de winter heerlijk. Kaarsjes aan en gezellig binnen zijn. Maar na een aantal maanden merk ik dat ik weer naar zon verlang. En niet alleen zon, maar ook warmte.

De winteravonden nodigen meer uit om lekker op de bank te zitten met iets lekkers dan de zomeravonden. Vorige week werd het weer al beter en had ik meteen weer zin om te gaan wandelen. Dat heb ik de afgelopen dagen dan ook veel gedaan.

De hondjes genieten ook volop. Al moet ik zeggen: de een wat meer dan de ander. Murphy heeft een slank postuur en energie voor 10. Je zou dan ook niet zeggen dat hij al 9 jaar is. Guinness heeft een ander verleden dan Murphy, waardoor ze toch wel een slechte conditie heeft. Al 100% beter dan toen we haar net hadden opgehaald, maar ze heeft het toch een stuk moeilijker dan Murphy met lopen. Ze is een stuk dikker en je merkt dat haar gewicht haar in de weg zit. Ze is nu 6, maar loopt als een oud hondje. Ondanks onze wandelingen en het feit dat ik haar goed in de gaten hou qua eten, wil het afvallen bij haar niet echt lukken. Maar nu met de lente in zicht, hoop ik dat meer beweging ook voor haar zijn vruchten af zal werpen!

En uiteraard niet alleen voor Guinness maar ook voor mezelf. Mijn lichaam laadt zich weer vol met energie. Afgelopen zondag heb ik dan ook lekker een heel stuk gefietst. Mijn zoon wordt volgende week zondag 12 jaar, en omdat hij na de zomervakantie naar de middelbare school gaat, wilde hij graag een fiets. Afgelopen zaterdag heeft mijn man samen met hem een fiets gekocht. Zaterdag was papa goed gezelschap voor hem met fietsen en zondag was ik aan de beurt. Helemaal niet erg hoor, heerlijk juist! Ik hoop dat er nog vele ritjes zullen volgen.

De lente nodigt niet alleen uit tot meer wandelen en fietsen, maar ook tuinieren is natuurlijk goed voor de lijn. Na een aantal maanden totaal niet naar de tuin en het balkon te hebben omgekeken, ben ik gisteren en vandaag weer volop bezig geweest met blaadjes vegen, violen in leuke bakken doen
etc. En vanmiddag na de gedane arbeid, heb ik met een beker thee genoten van de zon in de tuin. Lente, kom maar op: ik ben er klaar voor!

Tot over 2 weken!

 

 

  • 24 uur per dag tot je beschikking
  • ProPoints ® waarden van meer dan 6.000 voedingsmiddelen en meer dan 650 recepten
  • Interactieve hulpmiddelen om je voeding en activiteiten bij te houden
  • Persoonlijke doelen op basis van je lengte en gewicht
  • Met het Gewichtsverloop breng je je voortgang in kaart
  • Fitness-tips voor ieder niveau, inclusief demo's
  • Altijd je ProPoints ® dagboek bij je met de Weight Watchers App (alleen voor iPhone en iPad)!