Placeholder

Marjo blog 26: Spanning

De afgelopen weken stonden voor Marjo in het teken van spanning, op allerlei verschillende vlakken.

De afgelopen weken stonden voor Marjo in het teken van spanning, op allerlei verschillende vlakken.

Ook al vliegen de weken in dit nieuwe jaar gewoon weer voorbij, toch verschilt het per dag hoe ik me voel. De afgelopen weken voelde ik vooral spanning. Spanning voor leuke dingen maar ook spanning voor moeilijke dingen. En met dit in mijn achterhoofd ben ik al blij dat ik niet ben aangekomen.

Het begon uiteraard al te kriebelen toen ik een foto van mijn vriendin en mij in de Vriendin zag staan met een aankondiging dat wij volgende week ons verhaal zouden doen.

 

Naarmate de woensdag dichterbij kwam werd ik toch wel steeds zenuwachtiger…. Hoe zou het er allemaal uitzien in een echt blad? Nou gelukkig viel het allemaal reuze mee. Jezelf paginagroot zien is toch wel heel erg spannend, hoor! Maar het is een prachtig document waarin onze vriendschap mooi belicht wordt.

Die vriendschap is de afgelopen weken weer heel belangrijk gebleken. Vlak na het interview en de foto’s zijn bij de zoon van Annemieke hartproblemen geconstateerd. Over spanning gesproken! Vorige woensdag heeft hij een open hartoperatie gehad. Gelukkig is alles goed gegaan, maar de spanning in de weken na de ontdekking van zijn problemen en de operatie zelf is natuurlijk één van de ergste spanningen die je als ouders (en familie en vrienden) moet doorstaan. Het is bijna onvoorstelbaar, maar binnen 7 dagen na zijn operatie is hij alweer thuis. Gelukkig, nu kan hij in alle rust herstellen met zijn eigen spullen om zich heen. Lieve Bas: je bent een topper! En Annemieke: jij bent een topmoeder!!

En verder hebben we nog spanning gehad over een baan voor mijn man. Hij heeft een aantal gesprekken gehad en als alles goed gaat, dan gaat hij donderdag tekenen! Weer een heel ander leven tegemoet waarin we als gezin een nieuw ritme moeten vinden. Maar het is natuurlijk top dat hij weer lekker aan de slag kan.

Zo zie je maar, in een aantal weken kun je aardig wat stress hebben. En stress is helaas voor mij geen goede manier om af te vallen. Er zijn mensen die van stress niet meer kunnen eten, maar bij mij werkt het normaal gesproken andersom. Gelukkig heb ik me goed kunnen inhouden en is er niets bijgekomen, zoals ik al vertelde. Maar ik wil zo graag dat er weer kilo's afgaan. Hopelijk wordt het de komende weken rustiger en kan ik me weer helemaal focussen op afvallen. En ik beloof, mijn volgende blog zal weer over afvallen gaan!!

Liefs en tot over twee weken!

 

 

  • 24 uur per dag tot je beschikking
  • ProPoints ® waarden van meer dan 6.000 voedingsmiddelen en meer dan 650 recepten
  • Interactieve hulpmiddelen om je voeding en activiteiten bij te houden
  • Persoonlijke doelen op basis van je lengte en gewicht
  • Met het Gewichtsverloop breng je je voortgang in kaart
  • Fitness-tips voor ieder niveau, inclusief demo's
  • Altijd je ProPoints ® dagboek bij je met de Weight Watchers App (alleen voor iPhone en iPad)!