Placeholder

Marjo blog 2: Soms wel lastig…

Marjo is één van de twee bloggers die we volgen tijdens de drie maanden dat ze Weight Watchers Online volgen. In haar tweede blog vertelt ze over het kleine dipje dat ze afgelopen week had en de uitdagingen in de toekomst (verjaardagen en feestjes!)

Marjo is één van de twee bloggers die we volgen tijdens de drie maanden dat ze Weight Watchers Online volgen. In haar tweede blog vertelt ze over het kleine dipje dat ze afgelopen week had en de uitdagingen in de toekomst (verjaardagen en feestjes!)

De vakantie is voor iedereen inmiddels weer voorbij. We hebben het heerlijk gehad. We zijn het eerste weekend van de vakantie lekker naar mijn ouders in België geweest. Halverwege de week zijn we nog naar het stadje Bronkhorst geweest. En om ons dagje uit te vieren hebben we bij de grote gele M gegeten. Allemaal binnen de punten! Als je maar goed kijkt wat je wel en niet kunt nemen en niet alle grote porties dan lukt dat prima. Donderdag ben ik met mijn vriendin Annemieke nog naar een workshop Visagie geweest. Was erg interessant en er zijn mooie foto’s gemaakt. Ook eindelijk eens van ons tweetjes samen. Al 25 jaar vriendinnen en geen foto van ons samen te vinden!

Voor ik het wist was de vakantieweek alweer voorbij. Het was een speciale vakantie, want de maandag hierna kreeg mijn man te horen dat hij weer een baan heeft. Erg fijn! Op 1 maart is hij al begonnen en ik kan jullie zeggen dat ik de gezelligheid in huis wel mis hoor. En niet te vergeten onze heerlijke wandelingen! Nu wacht ik dus maar tot mijn oudste uit school komt en dan gaan wij samen wandelen. Heerlijk dat het weer langer licht is, want straks kunnen we gewoon weer met z’n viertjes na het avondeten aan de wandel. In het donker is het toch niet zo prettig lopen en dan wil ik toch het liefste binnen zijn. Tijd voor de lente dus!

Maar goed, dat is allemaal erg gezellig, maar het gaat natuurlijk om het afvallen. En dat gaat de ene week wat beter dan de andere week. Ik heb inmiddels wel door dat ik niet te weinig moet eten. Aangezien de “knop” kennelijk om is, heb ik totaal geen behoefte meer om te snoepen of tussendoortjes te nemen. Het gevaar is dus dat ik soms te weinig eet. De punten blijven geregeld over en dan heb ik het nog niet eens over de extra weekpoints of de points die je krijgt wanneer je extra beweging neemt. Die had ik vorige week allemaal nog over met als resultaat: niets afgevallen. Nu is er gelukkig wel al 5 kilo af, dus het gaat hartstikke snel, maar toch is het niet stimulerend wanneer je een hele week niets extra’s neemt en er geen onsje af is… De stofwisseling moet beter op gang gehouden worden. Deze week dus maar in het regime van ontbijt, na 2/3 uur een tussendoortje, middageten en dan na 2/3 uur weer een tussendoortje. Mijn lichaam heeft er de afgelopen tijd niet om gevraagd dus ga ik nu heel bewust plannen om toch mijn stofwisseling op gang te houden. Ben benieuwd wat ik jullie over twee weken kan vertellen!

Bedankt trouwens voor de berichtjes die jullie hebben achter gelaten. Blijf vooral reageren. Helaas kan ik niet direct op jullie reageren, maar ik lees de berichtjes wel hoor! En de tips die neem ik graag mee.

Komende week twee verjaardagen en de week daaarna is onze zoon jarig dus dan wordt de verleiding wel weer een stukje groter. Ik zal jullie over twee weken vertellen hoe dat allemaal gegaan is.

Tot dan!

Probeer Weight Watchers Online nu één week gratis!

  • 24 uur per dag tot je beschikking
  • ProPoints ® waarden van meer dan 6.000 voedingsmiddelen en meer dan 650 recepten
  • Interactieve hulpmiddelen om je voeding en activiteiten bij te houden
  • Persoonlijke doelen op basis van je lengte en gewicht
  • Met het Gewichtsverloop breng je je voortgang in kaart
  • Fitness-tips voor ieder niveau, inclusief demo's
  • Altijd je ProPoints ® dagboek bij je met de Weight Watchers App (alleen voor iPhone en iPad)!