Placeholder

Marjo blog 18: Van tussenjasje naar winterjas

De winter komt er weer aan en dus gaat Marjo in haar kast op zoek naar haar winterjas. Maar het afvallen heeft duidelijk positieve veranderingen met zich meegebracht!

De winter komt er weer aan en dus gaat Marjo in haar kast op zoek naar haar winterjas. Maar het afvallen heeft duidelijk positieve veranderingen met zich meegebracht!

De afgelopen dagen is het wat kouder geworden en ging ik weer op zoek naar mijn winterjas. Ik loop nu al een tijdje met een ‘tussenjasje’ maar die is niet warm genoeg voor de koudere momenten. Maar jullie zien het probleem al aankomen: de winterjas is me veel te groot. Hoeveel te groot dat laat ik graag zien op onderstaande foto’s:

Links de foto met de jas van afgelopen winter en rechts mijn ‘tussenjas’. En de onderste foto is van februari dit jaar.

Na al die maanden heb ik het zelf niet eens meer altijd door, maar het is nu dus wel zichtbaar! Ik ben er nog niet, maar ben toch wel erg blij met hoe ver ik al gekomen ben! Merk dat mijn lichaam nu even rust wil en even op hetzelfde gewicht blijft hangen. Dat heb ik een aantal maanden geleden ook gehad en ik weet, de volhouder wint. Ik ga nu ook niet extreem doen, maar ik wacht gewoon even af en tel de punten gewoon door en weet dat de kilo’s vanzelf weer gaan verdwijnen. Ben al erg blij dat ik niet aankom!

Erg motiverend vind ik altijd de succesverhalen op de site van Weight Watchers of de verhalen in het Weight Watchers magazine. Er staan verhalen van mensen die 5 kilo af zijn gevallen, maar ook verhalen van mensen die 30 kilo of zelfs nog meer zijn afgevallen. Genieten zijn vooral de voor en na foto’s. Wat kunnen mensen veranderen. Gelukkig is mijn gezicht niet al te veel verandert. Duidelijk wel een stuk smaller geworden maar geen nare rimpels of overtollige huid extra. Waarschijnlijk toch omdat Weight Watchers geen crash dieet is, maar gewoon een gezonde manier om af te vallen. Het gaat niet met kilo’s per week maar wel gestaag. Soms even een ‘plateau’ zoals nu bij mij, maar ik weet dat de weegschaal vanzelf weer minder aan gaat geven. En ik hoop dat het niet al te lang duurt, want ik wil echt die 6 kilo’s voor het eind van het jaar er nog van af hebben. Daarna ga ik maar eens nadenken hoeveel kilo’s ik er dan nog af wil hebben, maar eerst die 6 kilo maar eens verliezen.

Moeilijk vind ik het soms voor mijn man. Nu ik ben afgevallen vragen de mensen meteen aan hem: waarom ben jij niet afgevallen of: en wanneer ga jij beginnen? Ik weet uit ervaring dat er gewoon een knop om moet en dat je er echt aan toe moet zijn. Je hoofd moet niet al te vol zitten en als je er aan toe bent gaat het gewoon goed. Het afgelopen jaar is voor hem niet echt makkelijk geweest. Het bedrijf waar hij voor werkte is helaas failliet gegaan en daarna is hij meteen weer aan het werk gegaan, maar helaas is het contract niet verlengd omdat de crisis bij de meeste bedrijven zijn sporen na laat. En het laatst aan de slag is het eerst eruit bij problemen. Ik kan me voorstellen dat hij liever zijn energie in een baan (logistiek planner!) zoeken steekt dan zich in de punten van de Weight Watchers verdiept. Zijn tijd van afvallen komt vanzelf (of niet en dat is zijn eigen keuze!).

Kennelijk is bij mij de knop goed genoeg om en daar ben ik alleen maar blij om. Uiteraard heeft het verlies van mijn man zijn baan zijn weerslag op het hele gezin, maar gelukkig zijn we een hecht gezin en we hebben inmiddels geleerd hoe we hiermee om moeten gaan. Onze dochter is ook lekker aan het afvallen en voelt zich een stuk beter en ook ik voel me een stuk fitter en gezonder. En bovenstaande foto’s bewijzen wat je kunt bereiken! Ik ben er nog niet, maar dit tussenstation maakt me al heel erg blij en trots!

Tot over 2 weken!

 
 

 

Probeer Weight Watchers Online nu één week gratis!

 

  • 24 uur per dag tot je beschikking
  • ProPoints ® waarden van meer dan 6.000 voedingsmiddelen en meer dan 650 recepten
  • Interactieve hulpmiddelen om je voeding en activiteiten bij te houden
  • Persoonlijke doelen op basis van je lengte en gewicht
  • Met het Gewichtsverloop breng je je voortgang in kaart
  • Fitness-tips voor ieder niveau, inclusief demo's
  • Altijd je ProPoints ® dagboek bij je met de Weight Watchers App (alleen voor iPhone en iPad)!