Placeholder

Marjo blog 16: Wisselende jaargetijden

Marjo geniet van de boswandelingen in de koude jaargetijden, maar helaas worden de verleidingen in deze tijd steeds moeilijker te weerstaan.

Marjo geniet van de boswandelingen in de koude jaargetijden, maar helaas worden de verleidingen in deze tijd steeds moeilijker te weerstaan.

Vandaag had ik opeens zo'n trek in hutspot! Maar het is nog niet eens in de winkels te vinden. Wel al volop aan het genieten van de spruiten, die zijn er dan weer wel gelukkig. Maar alle andere dingen die nu al in de schappen liggen, daar blijf ik mooi van af.

Pepernoten, kruidnoten, kruidnoten met chocolade, kruidnoten met caramel, moet ik nog even doorgaan? Goed. Marsepein met chocolade, spekjes in sintvormpjes, schuimpjes….. Nee, genoeg. Het water loopt me al in de mond! Maar daar moet ik echt van af blijven allemaal! Want als je eenmaal begint…..

Uiteraard neemt dit jaargetijde ook weer mooie dingen met zich mee. Helaas gaan we rustig afscheid nemen van de echt warme dagen, maar ik kan me toch wel verheugen op lekkere boswandelingen in prachtige kleuren. Ook de avonden worden weer knusser met de kaarsjes aan. Helaas worden de verleidingen dan ook groter. Elk seizoen heeft voordelen en nadelen.
 
Komend weekend gaan we naar België. Vorig jaar hebben we daar een Cairn Terrier vandaan gehaald. Ze zat met 14 andere Cairns bij een broodfokker in huis, samen met nog ongeveer 50 (!) honden van verschillende rassen. Nu hebben we komend weekend een reünie met alle Cairn Terriers. Onder het genot van een hapje en een tapje. Klinkt al erg Belgisch, hè? Daarna gaan we lekker een wandeling in de bossen aldaar maken, met alle honden.
 
Onze andere Cairn Terrier mag ook gewoon mee. Ben erg benieuwd naar alle andere hondjes.  Zullen ze net zo lief zijn als onze Guinness? En hebben de nieuwe eigenaren dezelfde problemen gehad die wij hadden met haar? Ze heeft 5 jaar in een bench geleefd dus ze kon niet eens wandelen. Ze wist niet wat een riem was, was niet zindelijk, bang van de stofzuiger etc. 
 
Nu, bijna een jaar later, zijn al die dingen alweer vergeten. De dame heeft zich verrassend snel aangepast, ook met dank aan Murphy. Grappig om te zien dat ze door een reu opgevoed werd en vervolgens altijd in de buurt van een boom of een paaltje ging plassen. Nu doet ze dat inmiddels niet meer, maar het was wel grappig om te zien. Na de wandeling gaan we lekker naar mijn ouders toe. Die wonen in België en daar blijven we dan overnachten. Erg gezellig! We verheugen ons allemaal op het komende weekend.
 
De afgelopen twee weken waren niet helemaal top voor de lijn. Ik had een nare verkoudheid en voelde me beroerd en heb een aantal dagen op bed gelegen. Geen wandelingen dus. Eigenlijk erg weinig beweging maar wel dropjes voor de keel. Fout! Gelukkig gaat het nu weer een stuk beter en ben ik weer lekker aan de wandel en kan ik geen drop meer zien. Volgende keer maar overstappen op keelpastilles zonder suiker!
 
Ik wens jullie allemaal veel succes en blijf van de drop af!
 
 

 

Probeer Weight Watchers Online nu één week gratis!

 

  • 24 uur per dag tot je beschikking
  • ProPoints ® waarden van meer dan 6.000 voedingsmiddelen en meer dan 650 recepten
  • Interactieve hulpmiddelen om je voeding en activiteiten bij te houden
  • Persoonlijke doelen op basis van je lengte en gewicht
  • Met het Gewichtsverloop breng je je voortgang in kaart
  • Fitness-tips voor ieder niveau, inclusief demo's
  • Altijd je ProPoints ® dagboek bij je met de Weight Watchers App (alleen voor iPhone en iPad)!