De knop is definitief om bij Marjo, ze heeft zelfs haar snoepgewoonten aangepast!

Marjo blog 11: De knop is om!

“De weken vliegen voorbij. En wat een energie heb ik de laatste tijd zeg. Het lijkt wel of met elke kilo die er af is, er een bommetje met energie wordt vrijgelaten in mijn lichaam. Echt een goed gevoel!”

“De weken vliegen voorbij. En wat een energie heb ik de laatste tijd zeg. Het lijkt wel of met elke kilo die er af is, er een bommetje met energie wordt vrijgelaten in mijn lichaam. Echt een goed gevoel!”

"En de laatste weken heb ik echt een opruimwoede over me heen gekregen. Afgelopen dagen was de garage aan de beurt. We zijn flink aan de slag gegaan, mijn man en ik, en het lijkt nu wel een balzaal! Nog nooit in de 17 jaar dat wij hier wonen is de garage zó opgeruimd geweest. De volgende ruimte die door mij wordt aangepakt, is mijn kledingkast. Daar hangt en ligt echt heel veel kleding in die óf niet meer past óf gewoon niet meer kan in deze tijd. Een nieuwe garderobe zit er nog niet in, maar af en toe verwen ik mezelf wel met een nieuw t-shirt, omdat degene die in mijn kast liggen veel en veel te groot zijn. Maar pas wanneer ik op mijn streefgewicht ben, dan zal ik los gaan met shoppen! En het is nu al zoveel leuker om te winkelen! Ik kijk er al naar uit!

Op het moment verdiep ik mezelf ook wat meer in voeding en afvallen en lees boeken en tijdschriften hierover. Nu was ik afgelopen week een boek aan het lezen en ik moest erg lachen in mezelf. Alles wat er in staat, doe ik dus al. Ik heb al eerder verteld over de “knop” en hoe deze opeens om was. Nu heb ik mezelf ook aangeleerd om bijvoorbeeld goed te luisteren naar mijn lichaam. Ben ik vol, maar is mijn bord nog niet leeg? Jammer, maar ik stop dan gewoon met eten. Voorheen zou ik gewoon mijn bord leegeten maar nu niet meer. Ook eet ik een uur voor ik ga koken geen koekje of fruit meer zodat ik lekker trek heb als ik aan mijn avondeten begin. De drang naar koekjes om half elf en drie uur is gewoon weg. Ik denk er niet eens meer aan. En dit terwijl ik mezelf heel lang heb wijs gemaakt dat ik het nodig had. Niet dus! En ook heb ik genoeg aan 1 stukje chocolade en niet de hele reep. Er ligt al ruim een week een chocoladereep in de koelkast en er is nog geen stukje van af. Nou, voorheen had die reep de koelkast niet eens gehaald! Helaas had dit boek voor mij dus geen nieuwe tips! Ik kijk wel uit naar de nieuwe uitgave van het Weight Watchers magazine. Ik word altijd zo blij van de succesverhalen!

 

We hebben overigens een nieuw huisdiertje erbij. Morgen wordt onze dochter Yasmine 14 jaar en ze was nog steeds zo verdrietig dat haar konijntje na 6 jaar was overleden dat we haar blij hebben gemaakt met een ander konijntje. Dit is een Rex Widder en ze is zijdezacht. Echt een schatje om te zien maar ook haar karakter is geweldig. We hebben haar vorige week al gehaald omdat ze toen bij de moeder weg mocht en nu staat er dus een lief konijntje bij mijn dochter op de kamer!

Dat heeft niets met afvallen te maken, maar ik wilde het toch even met jullie delen! We hebben op dit moment vakantie, maar helaas is het nog geen waterijsjes-weer…. Meer warme chocolademelk-weer. Ik hoop echt dat de temperatuur nog iets omhoog gaat, maar nog belangrijker is eigenlijk dat het lekker droog is overdag. Laat het ‘s nachts maar regenen voor de tuin en alle planten en bloemen en overdag kunnen we er dan lekker op uit. Ik wens iedereen nogmaals een hele fijne vakantie! Tot over 2 weken!"

 

 

Probeer Weight Watchers Online nu één week gratis!

  • 24 uur per dag tot je beschikking
  • ProPoints ® waarden van meer dan 6.000 voedingsmiddelen en meer dan 650 recepten
  • Interactieve hulpmiddelen om je voeding en activiteiten bij te houden
  • Persoonlijke doelen op basis van je lengte en gewicht
  • Met het Gewichtsverloop breng je je voortgang in kaart
  • Fitness-tips voor ieder niveau, inclusief demo's
  • Altijd je ProPoints ® dagboek bij je met de Weight Watchers App (alleen voor iPhone en iPad)!
     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen