Leuke weetjes over eten

Leuke weetjes over eten

Er gaan veel fabels rond over eten. Wij hebben er een aantal voor je op een rij gezet.

Er gaan veel fabels rond over eten. Wij hebben er een aantal voor je op een rij gezet.

Diepvriesgroenten zijn niet zo gezond.
Niet waar
Dat diepvriesgroenten minder gezond zijn dan verse groenten is absoluut niet waar. Sterker nog, ze zijn even gezond of zelfs nog gezonder. Dit komt doordat de groenten direct na het oogsten worden ingevroren. Daardoor neemt de hoeveelheid vitamines niet af, wat wel gebeurt bij verse groente in het schap.

Van banaan word je dik.
Niet waar
Omdat bananen snel energie leveren, worden ze onterecht gezien als dikmakers. Bananen bevatten helemaal geen vet en heel veel vezels. Ook zitten er in bananen belangrijke mineralen en sporenelementen. Een banaan is dus een prima en gezonde keuze als je zin hebt in een tussendoortje.

Light-producten kun je onbeperkt eten.
Niet waar
Het woord light betekent niet dat een product caloriearm is. Light wijst erop dat het product minder suiker of vet bevat dan het oorspronkelijke product.

Rauwkost is gezonder dan gekookte groente.
Waar, maar…
Het is waar dat rauwkost meer vitamines bevat dan gekookte groenten. Maar wij nemen gemakkelijker voedingsstoffen op uit gekookte groente. Daarom is het belangrijk om het eten van rauwkost en gekookte groente af te wisselen. Ook kun je roerbakken: hierbij blijven veel voedingsstoffen behouden.

Je kunt het beste zo min mogelijk vet eten.
Niet waar
Je lichaam heeft vetten juist nodig om sommige vitamines op te kunnen nemen. Uiteraard is het wel verstandig om te letten op het soort vetten dat je eet. Eet daarom bij voorkeur onverzadigde vetten.

Iedereen kan slank worden.
Niet waar
Hoe jouw figuur eruit ziet wordt voor 50% bepaald door je genetische aanleg. Daarbij spelen je stofwisseling en leeftijd een rol. Een figuur als fotomodel zit er dus niet voor iedereen in. Wel is het belangrijk dat je gezond eet en voldoende beweegt, zodat jij het lichaam hebt dat het beste bij jou past.

In plaats van groente kun je ook een vitaminepil nemen.
Niet waar
Groenten bevatten behalve vitamines nog veel meer stoffen die je lichaam nodig heeft. Daarom is een vitaminepil geen goed alternatief voor groenten.

Als je wilt afvallen, kun je beter weinig eten.
Niet waar
Wie denkt dat je afvalt door te weinig te eten, heeft het mis. Te weinig eten kan namelijk zorgen voor veel gezondheidsproblemen, zoals: vermoeidheid, lusteloosheid en humeurigheid. Maar het kan ook erger worden: je lichaam kan spieren gaan afbreken voor energie. Daarom is het belangrijk om voldoende te eten tijdens het afvallen. Maar let wel op wat je eet.

Bron: Eten de baas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vind jij het grootste taboe over eten?

 • Anoniem
  Anoniem
  .....dat je dik wordt van aardappels. Onzin. Je moet er natuurlijk niet teveel van eten maar dat is met alles. Dus gewoon met mate van alles een beetje en je hebt een leuk en gezond leven.(k)
  Beantwoorden
 • fb_100006577474809_hanny.richtervanbuiten.7
  fb_100006577474809_hanny.richtervanbuiten.7
  :D:D:DDat je van te veel aardappels en pasta erg dik word nou dat is echt niet zo, ik weet dat ik in herhaling val , maar dit is echt een groot taboe.
  Beantwoorden
 • Roeline
  Roeline
  Dat er nog steeds geen openheid is over producten die niet gezond zijn maar wel als gezond in de winkel liggen!! Schande! Pasta en aardappelen zijn heus met mate goed, maar dan wel de volkoren variant, de witte is alleen maar loze calorieën!
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen