Ontwerp Zonder Titel 2024 03 15t142951.216

Interessant: op déze leeftijd beginnen vrouwen (nog) meer op hun moeder te lijken

Volgens een studie zou dít de leeftijd zijn waarop je steeds meer op je moeder gaat lijken. Misschien herken je dit zelf ook wel.

Op je moeder lijken

Misschien dat je moeder en jij vroeger erg van elkaar verschilden of dat jullie vaak meningsverschillen hadden, maar er komt voor de meeste vrouwen wel een leeftijd waarop ze toch meer op hun moeder gaan lijken. Dit kan je manier van doen zijn, maar ook de opvoedingsstijl die je (deels) overneemt. Er is door een plastisch chirurg ooit een poll gedaan waar 2000 mensen op reageerden. Zowel mannen als vrouwen. Hij concludeerde dat we allemaal ooit op onze ouders gaan lijken en dat dit alleen maar iets moois is vaak (er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen).

Lees ook: Jaimie Vaes vindt alleenstaande moederschap ‘best pittig’

Leeftijd

Vrouwen kregen bijvoorbeeld door dat ze dezelfde televisie shows keken als hun moeder of bepaalde manieren van doen overnamen. Ook mannen zagen dat ze rond een bepaalde leeftijd zich meer als hun vader gingen gedragen. Soms beginnen mensen ook qua uiterlijk steeds meer op hun ouders te lijken. Voor vrouwen is dit vaak rond de leeftijd van 37 en voor mannen is dit iets later, namelijk rond de leeftijd van 43.

Vind jij dat je veel op je moeder lijkt?

Tip van Vriendin

Weinig relaties in ons leven laten een zodanig diepe indruk op ons achter als de relatie met onze ‘eerste liefde’: onze moeder. In De Moederfactor onderzoekt Dr. Stephan B. Poulter deze relatie, samen met jou als lezer. Alsof hij met je in gesprek gaat, neemt Poulter je mee langs de verschillende moederschapsstijlen en (onbewuste) boodschappen van je moeder die bepalen wie je in het hier en nu bent. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Loraine (30) is pleegmoeder van twee tienermeiden

Foto: GettyImages
Bron: Dailymail.co.uk

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Stephan B. Poulter