zoenen

Bewezen: koppels die veel zoenen zijn gelukkiger én hebben vaker seks

Zoenen jij en je partner elkaar meerdere keren per dag? Dat is namelijk een heel goed teken. Grote kans dat jullie erg gelukkig zijn samen.

Zoenen

Kun jij je jouw eerste zoen nog herinneren? Zoenen kan verschillende betekenissen hebben. Zo geven jij en je partner elkaar misschien een kus als jullie wakker worden en/of voordat jullie gaan slapen. Dit wordt globaal of algemeen kussen genoemd. Deze kus heeft een andere betekenis dan als er gezoend wordt tijdens een romantische vrijpartij. Dit wordt specifiek zoenen genoemd. Een zoen is in ieder geval iets intiems tussen jou en je partner en vertelt een heleboel over jullie relatie.

Lees ook: Karin: ‘Ons huwelijk overleefde een grote relatiedip’

Gelukkig

Onderzoekers ontdekten dat veel zoenen tijdens de seks bij zowel vrouwen als mannen tot meer orgasmes leidt. Vooral voor een vrouw is zoenen tijdens de seks belangrijk. Zo voelt een vrouw zich meer emotioneel verbonden met haar partner en raakt zo sneller opgewonden. Veel zoenen tijdens de seks zorgt er ook voor dat koppels vaker seks hebben en ook gelukkiger zijn in de relatie. Koppels die tijdens de seks veel kussen, zoenen ook vaker buiten de slaapkamer. Dit zorgt ervoor dat koppels zich meer verbonden voelen met elkaar en zich dus ook gelukkiger voelen.

Lees ook: Babette: ‘Tijdens carnaval mogen we van elkaar met anderen zoenen’

Foto: GettyImages
Bron: PsychologyToday

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen