Zoen

Babette: ‘Tijdens carnaval mogen we van elkaar met anderen zoenen’

Vreemdgaan is voor Babette en Youri een no go, behalve tijdens carnaval. Dan mogen ze allebei met anderen zoenen. “Dat geeft toch wat extra jeu aan alles.”

Wilde tijd

“Youri en ik zijn zeven jaar getrouwd en hebben een dochter van vier. Vroeger gingen we veel uit, dat komt er nu niet meer van. Daarop is één uitzondering: carnaval. Dan logeert ons kind bij mijn schoonouders en nemen wij vrij van ons werk. De liefde voor carnaval bindt ons, tijdens dat feest hebben we elkaar namelijk ontmoet. De eerste keer dat wij zoenden, wist ik niet eens hoe Youri eruit zag. Hij was verkleed als banaan en ik kon alleen zijn ogen en mond zien. Maar hij kon geweldig kussen en had veel humor. Toen er uit zijn bananenpak een knappe jongen tevoorschijn kwam, wist ik: die is van mij. Dat was het einde van een wilde tijd.”

Met een ander

“Vóór Youri had ik veel vriendjes. Vooral met carnaval hing ik de beest uit. Soms had ik dan elke avond een ander. Vanaf toen vierden we het samen. En dat was ook heel leuk; tot ik Youri drie jaar geleden betrapte met een ander. We waren in hetzelfde café, maar waren elkaar al een tijdje uit het oog verloren. Plotseling stootte een vriendin me aan. ‘Kijk daar!’ zei ze. Ik zag Youri – deze keer als piraat – met een meisje zoenen. Woest werd ik. Een beetje flirten vond ik geen probleem, maar dit ging me echt te ver. Ik dook erop af, trok hem mee naar buiten en heb hem uitgescholden. Omdat de avond toch was verknald, zijn we naar huis gegaan. Daar hebben we gepraat. Het speet Youri dat hij mij in zijn dronken roes had gekwetst. Maar het betekende niets. Hij wist de naam van het meisje niet eens. Ze hadden met een biertje wat staan dollen en toen was er opeens die zoen.”

Lees ook: Claire en haar vriend hadden seks met een ander stel: ‘Tot het fout ging’

Smaakte naar meer

“‘Om het goed te maken, mag jij het ook doen,’ zei hij, voordat we de volgende dag weer uitgingen. Ik wilde daar niets van weten, tot ik die avond dubbel lag van het lachen tijdens een gesprek met een leuke jongen. Ik boog me naar hem toe. Puur uit wraak. Tot mijn verbazing vond ik het leuk. Ik werd er helemaal wee van. Toch was het prima toen de jongen weer vertrok. Maar Youri had gelijk: dit betekende niets, maar was wel heel spannend! Nadat carnaval was afgelopen, hebben Youri en ik er nog veel over gepraat. Voor ons allebei smaakte dit naar meer. Niet omdat we wat missen, maar gewoon omdat het spannend was. Het jaar daarop spraken we af dat we elkaar vrij zouden laten om een beetje te sjansen met een ander. Geen seks, was de afspraak, en ook geen telefoonnummers uitwisselen: maar zoenen en tegen elkaar aanhangen, dat mocht. Ik vond het best eng. Je weet niet of zo’n afspraak in de praktijk werkt.”

Drie mannen op één avond

“Maar ik vond het te gek om weer zo vrij uit mijn dak te kunnen gaan. Het was zo leuk om niet per se afstand van jongens te houden. En om een kus niet uit de weg te gaan. Dat geeft toch net wat extra sjeu aan alles. Youri had het ook naar zijn zin. We gaven elkaar de ruimte, maar gingen altijd samen naar huis. Daar vertelden we uitvoerig wat we hadden meegemaakt. En ik bleek niet jaloers. Ook niet als Youri vertelde dat een meisje heel goed kon zoenen. Ik wist dat het niets voorstelde, net zoals ik mijn scharrels ook direct weer vergat als ik ze uit het oog verloor. Eén keer zoende ik met drie mannen op een avond. De laatste zag Youri. Zijn reactie? Een grote lach en zijn duim omhoog. Toen we naar huis gingen, moesten we er samen om lachen. Eenmaal samen in bed, spatten de vonken ervan af. Ik ben nu alweer benieuwd wat er volgend jaar met carnaval gaat gebeuren. Het is op vele manieren het hoogtepunt van het jaar!”

Lees ook: Linda: ‘Tijdens carnaval zoende ik met haar man’

Foto: Getty Images