Placeholder

Ingrid blog 5: Tien, tien, tien!

Inmiddels volgen we Ingrid al weer 9 weken terwijl ze Weight Watchers Online volgt en… De magische grens van 10 kilo is gepasseerd! Dit heeft ze daarvoor moeten doen (en laten):

Inmiddels volgen we Ingrid al weer 9 weken terwijl ze Weight Watchers Online volgt en… De magische grens van 10 kilo is gepasseerd! Dit heeft ze daarvoor moeten doen (en laten):

Tien, tien, tien! Jeetje elf al…

Jeetje, 11 kilo eraf. Dat gaf de weegschaal in de sportschool vorige week aan. Toen ik jullie de laatste keer sprak, stond de teller nog op acht, dus het blijft heel voorspoedig gaan. Elf kilo al. En om heel eerlijk te zeggen: Echt lastig was het de afgelopen negen weken nog niet echt. Eigenlijk ben ik ‘gewoon’ anders gaan eten.

Goed plannen is het toverwoord. ’s Ochtends eet ik altijd twee boterhammen met beleg. Dat betekent acht of negen punten, afhankelijk van het soort beleg. Meestal weet ik dan ook al wat ik ’s avonds ga eten, dus dat houdt in dat het tijdens de lunch goed plannen is. En natuurlijk ook andere keuzes maken. Geen kroket of frikadel bij de lunch. Maar een kopje soep met een broodje en een bakje met rauwkost. En ’s avonds na het eten? Dan kijk ik of ik nog punten over heb voor een kommetje yoghurt of die welverdiende Chocotoff. Goed plannen dus!

En uiteraard willen mijn collega’s tussen de middag ook wel eens een keer naar de McDonald’s. Vorige week was dat het geval. Dan sta ik in de rij te wikken en te wegen en op mijn telefoon via de Weight Watchers app te tellen en te kijken wat ik mag pakken. Het liefste zou ik ook een groot McChicken Menu met extra frietsaus bestellen. Maar dat deed ik niet.

Ik nam een kipnugget’s menu (zes stuks, zeven punten) met een kleine salade en een flesje water. Minder lekker? Nee absoluut niet. Lastig? Ja, dat wel een beetje. Zeker toen ik mijn collega een grote hap van zijn Big Mac zag nemen. Maar ik weet waar ik het voor doe. Zeker als de weegschaal weer wat minder kilo’s aangeeft.

Plannen is dus het toverwoord en de handige app is daarbij een geweldige uitvinding. Inmiddels is het zelfs mijn meest gebruikte app op mijn telefoon. Ik zou zelfs niet meer zonder kunnen. Dus als je me met mijn telefoon ziet spelen, ben ik waarschijnlijk niet een spelletje aan het spelen, maar punten aan het tellen. Tja, zo heeft iedereen zijn nieuwe hobby.

Tot over twee weken!
Liefs, Ingrid

Probeer Weight Watchers Online nu één week gratis!

  • 24 uur per dag tot je beschikking
  • ProPoints ® waarden van meer dan 6.000 voedingsmiddelen en meer dan 650 recepten
  • Interactieve hulpmiddelen om je voeding en activiteiten bij te houden
  • Persoonlijke doelen op basis van je lengte en gewicht
  • Met het Gewichtsverloop breng je je voortgang in kaart
  • Fitness-tips voor ieder niveau, inclusief demo's
  • Altijd je ProPoints ® dagboek bij je met de Weight Watchers App (alleen voor iPhone en iPad)!