Ingrid blog 37: De laatste

Ingrid blog 37: De laatste

Niet alleen 37 blogs, maar ook -37,7 kilo verder, nemen we afscheid van Ingrid. De leuke en inspirerende verhalen zullen we vanaf nu moeten missen, maar met afvallen gaat Ingrid gewoon door. We wensen haar heel veel succes en geluk in de toekomst. Ingrid, bedankt!

Niet alleen 37 blogs, maar ook -37,7 kilo verder, nemen we afscheid van Ingrid. De leuke en inspirerende verhalen zullen we vanaf nu moeten missen, maar met afvallen gaat Ingrid gewoon door. We wensen haar heel veel succes en geluk in de toekomst. Ingrid, bedankt!

Dit is de laatste van de 37 blogs die jullie afgelopen anderhalf jaar van mij hebben kunnen lezen. Wat dat betreft is het getal 37 wel heel erg typisch. Want in anderhalf jaar tijd ben ik tot nu toe 37,7 kilo afgevallen.

Ik had nooit gedacht dat het bloggen voor Vriendin.nl me zo ver zou kunnen brengen. Toen ik me in januari 2012 aanmeldde om te gaan bloggen en de Weight Watchers app te proberen, deed ik dat met deze woorden: “Duizenden vrouwen beginnen per week met lijnen en stoppen er na drie dagen alweer mee. Keer op keer mislukt het bij velen, maar gelukkig zijn er ook succesverhalen. Zou het dit keer mijn succesverhaal worden? Zou het me dit keer wel lukken om die kilo's kwijt te raken? Ik hoop het eigenlijk wel…”

Het werd inderdaad dit keer mijn succesverhaal. Ik had nooit durven dromen nu bijna 40 kilo lichter te zijn. Bijna 40 kilo, ja. Graag had ik met jullie deze mijlpaal willen vieren, maar het is me nét niet gelukt om dit te bereiken. Maar dat het bloggen stopt, wil niet zeggen dat ik opgeef. Nee, zeker niet. Ik wil nog altijd minderen in gewicht. En hoewel veel mensen zeggen: “Ach joh, je bent genoeg afgevallen en je moet stoppen, hoor”, wil ik nog wel doorgaan. Het zal niet makkelijk zijn en ook niet meer zo snel gaan als in het begin, maar het gaat me wel lukken.

Ik hoop dat jullie anderhalf jaar met veel plezier mijn blogs hebben gelezen en dat ik jullie een kijkje heb kunnen geven in wat diëten, afvallen, lijnen, of hoe we het ook moeten noemen, betekende. Het ging met ups en downs en soms gebeuren er dingen in je leven waar je geen invloed op hebt, maar die wel invloed hebben op je afvalproces. Soms positief, maar soms ook negatief.

Ik denk dat elke vrouw (en man) tegen dezelfde valkuilen aanloopt. Maar het belangrijkste is dat in je hoofd die knop om is en dat je weet wat je wilt. Er kunnen honderdduizend mensen tegen je zeggen dat je te dik bent en moet afvallen. Als je het zelf niet wilt weten en niet klaar bent om het te veranderen, dan lukt het je nooit! Mijn advies is dan ook: ga er mee aan de slag als je er zelf klaar voor bent! Want dan weet ik zeker dat het iedereen lukt! Als ik het kan, kan iedereen het!

Lezeressen, vriendinnen, familie, collega’s, Vriendin.nl en Weight Watchers, hartelijk bedankt voor deze kans, alle complimentjes, motivatie-smsjes en Facebook-berichtjes! Zonder jullie was het niet gelukt!

Liefs, Ingrid (min 37,7 kilo 🙂 )

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen