Placeholder

Ingrid blog 23: Prijzen

Ingrid heeft het afgelopen jaar vaak zwaar gehad. Gelukkig kan ze inspiratie putten uit de sporters waar Nederland trots op kan zijn. Één daarvan heeft een wel heel bijzonder plekje in haar hart.

Ingrid heeft het afgelopen jaar vaak zwaar gehad. Gelukkig kan ze inspiratie putten uit de sporters waar Nederland trots op kan zijn. Één daarvan heeft een wel heel bijzonder plekje in haar hart.

Zoals jullie weten ben ik nu bijna een jaar bezig met mijn race tegen de kilo’s. Bijna, ja echt bijna is er 40 kilo vanaf. Helaas ga ik dat doel niet helemaal halen voor het einde van 2012. Maar dat maakt niet uit, mijn prestatie is knap genoeg als ik dat van mezelf mag zeggen.

Maar er waren dit jaar ook sporters die wel hun doel haalden. Noem bijvoorbeeld Epke Zonderland, Ranomi Kromowidjojo en de Nederlandse hockeyvrouwen. Zij wonnen allemaal de gouden medaille tijdens de Olympische Spelen in Londen en afgelopen dinsdag werden ze ook gekroond tot sporters van het jaar.

Maar voor mij was er maar één sportvrouw dit jaar. Ze zette een unieke prestatie neer.Bijzonder genoeg was ik live aanwezig bij allebei haar mooiste prestaties dit jaar. Over welke sportvrouw ik het heb? Marianne Vos natuurlijk.

Tijdens haar Olympische wegrace stond ik in de stromende regen in Londen langs de weg en ook later in september in Valkenburg was ik erbij toen ze wereldkampioen werd. Twee keer zorgde deze topper ervoor dat ik met kippenvel langs de weg stond te genieten.

Mijn race tegen de kilo’s was het afgelopen jaar pittig, maar haar leven staat al jarenlang dag en nacht in het teken van wielrennen. Ze zet alles opzij voor haar sport. En daarvoor kan ik niets anders dan enorme bewondering hebben. 

Helaas werd zij afgelopen dinsdag niet gekroond tot sportvrouw van het jaar, maar Ranomi Kromowidjojo. Ook terecht natuurlijk, maar mijn keuze zou gevallen zijn op Marianne Vos. Mooi om te zien dat Kromowidjojo dat ook vond: ze zei letterlijk dat ze daar samen hadden moeten staan. Wat een topper ben je dan!

De komende week zullen de sportmomenten wel allemaal langskomen op televisie. Dat wordt nog een keer genieten! Vele toppers kunnen terugkijken op een mooi sportjaar. En ik stiekem ook een beetje: ik ga nog altijd fanatiek fitnessen en ben weer begonnen met handballen. Kortom de slogan van de Olympische Spelen ‘Inspire a generation’ heeft gewerkt!

Ik wens jullie allemaal fijne Kerstdagen en een sportief 2013!

Tot volgend jaar.
Liefs, Ingrid

 

 

 

 

  • 24 uur per dag tot je beschikking
  • ProPoints ® waarden van meer dan 6.000 voedingsmiddelen en meer dan 650 recepten
  • Interactieve hulpmiddelen om je voeding en activiteiten bij te houden
  • Persoonlijke doelen op basis van je lengte en gewicht
  • Met het Gewichtsverloop breng je je voortgang in kaart
  • Fitness-tips voor ieder niveau, inclusief demo's
  • Altijd je ProPoints ® dagboek bij je met de Weight Watchers App (alleen voor iPhone en iPad)!