Placeholder

In 1 week een paar kilo lichter?

Er zijn verschillende diëten die beweren dat je in 1 week een paar lichter kan worden. Dit zijn de zogenaamde ‘crashdiëten’. Werken ze echt?

Er zijn verschillende diëten die beweren dat je in 1 week een paar lichter kan worden. Dit zijn de zogenaamde ‘crashdiëten’. Werken ze echt?

Ja, de crashdiëten werken echt. Hoe dat komt? Omdat je maximaal zo’n 500 calorieën per dag mag eten, en dat is slechts 1/4de van de normale dagelijkse inname! Als je voor een bepaalde gelegenheid een paar kilo’s kwijt wil raken, is een crashdieet een prima optie. Volgens het Voedingscentrum is dit (waarschijnlijk) niet schadelijk voor je lichaam. Maar volg dit dieet niet langer dan een week, want dan zal je lichaam ‘zichzelf gaan opeten’…

Wat gebeurt er tijdens een crashdieet?
In het begin verlies je vooral vocht, maar al snel zal het lichaam belangrijk spierweefsel gaan afbreken. Hoe minder koolhydraten je binnenkrijgt, hoe meer spierweefsel er wordt afgebroken.

Zodra je weer normaal gaat eten, vliegen de kilo’s er waarschijnlijk weer aan. Voor de korte termijn kun je dus best een crashdieet volgen: zo pas je weer snel in dat ene mooie jurkje! Wil je daarentegen écht afvallen, kies dan voor een gezonder eetpatroon. Het duidelijke advies van het Voedingscentrum: eet iets minder, zorg voor variatie in je voeding en voor meer beweging.

Vind je het moeilijk om je eetpatroon aan te passen? Het boek ‘Eet jezelf mooi, slank en gelukkig’ maakt je bewust van wat je eigenlijk allemaal naar binnen werkt.

Bron
Gezondheidsnet