IJs werkt net zo verslavend als cocaïne...!

IJs is echt verslavend!

Onderzoek wijst uit wat wij vrouwen allang vermoeden: ijs is écht verslavend! Maar deze verslaving blijkt nogal heftig: ijs kan namelijk net zo verslavend zijn als cocaïne…

Onderzoek wijst uit wat wij vrouwen allang vermoeden: ijs is écht verslavend! Maar deze verslaving blijkt nogal heftig: ijs kan namelijk net zo verslavend zijn als cocaïne…

Amerikaanse onderzoekers van het Oregon Research Institute hebben dit onderzocht. Deze onderzoekers zeggen dat mensen net zo naar ijs kunnen verlangen, als verslaafden kunnen verlangen naar drugs. Bij zowel ijs als drugs willen de hersenen ‘steeds meer’!

Dit onderzoek bevestigt de resultaten van andere onderzoeken, waaruit al was gebleken dat mensen verslaafd kunnen raken aan voedingsmiddelen zoals suiker.

Een heerlijk onderzoek
De proefpersonen waren geen typische ijseters: er werd een zorgvuldige selectie gemaakt van 151 tieners in de leeftijd tussen de 14 en 16 jaar. Deze tieners hadden allemaal een gezond gewicht. Er werd van tevoren aan hen gevraagd wat ze normaal gesproken aten, en of ze een zwak hadden voor een bepaald soort voedsel.

Nadat de tieners deze vragen hadden beantwoord, kregen ze eerst een foto van een milkshake te zien. Hierna kregen ze een echte milkshake in hun handen gedrukt. Tijdens het bekijken van de foto en het opdrinken van de milkshake werden hun hersenen gescand met een MRI-scan.

Wat bleek? Hoe meer shakes of ijsjes de proefpersonen hadden genomen, hoe minder zij uiteindelijk van hun milkshake genoten. Daarnaast hadden zij ook een minder 'verzadigd gevoel' na het nemen van de milkshake. Deze tieners hadden steeds meer milkshakes nodig om hetzelfde gevoel van voldoening te bereiken als bij de eerste milkshake.

Wees je hier bewust van, en leg de bak met roomijs even aan de kant als je een portie hebt gehad!

Bron
Gezondheidsnet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd je van ijs?

 • Hnney
  Hnney
  Ik ben dol op ijs: vooral italiaans ijs op een oubliehoorntje, cornetto's en zo ongeveer alle smaken roomijs van Hertog gaan er zomers als koek in! :inlove:
  Beantwoorden
 • melizzy
  melizzy
  Hoef het niet al te vaak te hebben....maar soms kan ik er echt van genieten,en dan met alles er op en eraan.Gesmolten chocola,slagroom en vruchten erbij.....mmmmmm!!! (k)
  Beantwoorden
 • Zosja
  Zosja
  af en toe een ijsje in de zomer vindt ik zeker wel lekker,maar dan wel chocolade,mokka caramel etc.Vruchtenijs vindt ik niet zo lekker.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Anoniem
  Zo nu en dan chocolade, citroen of een softijsje.
  Beantwoorden
 • fb_10207944608762282
  fb_10207944608762282
  heerlijk vooral straciatella, kan het goed elke dag eten...er zit hier een met italiaans ijs in ons dorp
  Beantwoorden
 • billenkoek
  billenkoek
  lekker in de zomer aan het strand of terras en dan lekker genieten.
  Beantwoorden
 • crea_bea84
  crea_bea84
  Kan je mij echt 's nachts voor wakker maken... Ben & Jerry's, ijs van ijssalon Vivaldi en zomers een waterijsje...jummie!
  Beantwoorden
 • yootje73
  yootje73
  IJS!!!!!! HEERLIJK!!!!!!!!!!!!!!!!! Je kan er me wakker voor maken!!!! Bij ons in het dorp zit een ijswinkel die italiaans ijs met met aller smaken. Drop, witte chocolade, fruit smaken, je kan het zo gek niet op noemen. De lekkerste smaak is de dropsmaak!! HEERLIJK!! Kan niet wachten tot ze aan het einde van de maand weer open gaat!!! En dan..gemiddeld iedere week een ijsje halen, soms wel 2:$
  Beantwoorden
 • G1980
  G1980
  ik hou vooral van italiaans ijs,en van ben & jerry,s ijs;)
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen