Hoe je weet dat het écht tijd is om naar de kapper te gaan

Op een gegeven moment weet je het meestal wel, alleen je wilt er niet altijd aan toegeven. Maar als je híer last van hebt, zou je er toch echt even een bezoekje aan moeten wagen. 

Op een gegeven moment weet je het meestal wel, alleen je wilt er niet altijd aan toegeven. Zeker niet als je er heel lang over hebt gedaan om dat lange haar te kweken en je anders bang bent dat de kapper er weer eens te veel afknipt. Maar als je híer last van hebt, zou je er toch echt even een bezoekje aan moeten wagen.

1. Gespleten/dunne haarpunten
Het is niet altijd makkelijk om te zien of je haar nu echt gespleten is, maar als er als het ware dunnere sliertjes onder je kapsel uitkomen die ook nog eens alle kanten op staan, dan is het echt tijd om naar de kapper te gaan. Het heeft ook geen zin om met gespleten haarpunten te blijven lopen, want dan moet je uiteindelijk alleen maar meer laten afknippen bij de kapper.

2. Je volume is weg
Als je je haar niet meer in model krijgt, er geen volume meer in krijgt, of er wel volume in krijgt maar het na een half uur alweer is ingestort, dan weet je hoe laat het is: tijd om een bezoekje te brengen aan de kapsalon. Aan krullend haar is het vooral te zien als de krullen ergens onderin hangen, omdat het haar dan te zwaar wordt.

3. Klitten
Ook dat is een teken. Gezond haar valt mooi en zonder al te veel klitten naar beneden, maar als je merkt dat je steeds meer klitten krijgt, is die knipbeurt op z’n plaats.

4. Maximaal gebruik van haarproducten
Of je nu veel verschillende soorten moet gaan gebruiken of gewoon heel veel van één haarproduct: te veel is nooit goed. Ook dat betekent iets, als je snapt wat we bedoelen.

5. Droog
Niemand hoeft je nog te vertellen dat tangen of föhnen slecht zijn voor het haar, maar als je het toch wilt doen, ga dan vaker naar de kapper.

Extra tip: het is sowieso een aanrader om in ieder geval eens in de twee maanden naar de kapper te gaan. Zeker als je haar is beschadigd, bijvoorbeeld door (vaak) verven en/of blonderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen