Trek bijvoorbeeld een paar baantjes in het zwembad!

Hoe blijf je tijdens de vakantie in beweging?

Soms is het lastig om op vakantie in beweging te blijven. Het is dan ook vaak spannend om bij thuiskomst weer op de weegschaal te gaan staan! Hoe blijf je op vakantie toch lekker actief, zodat je niet bang hoeft te zijn voor die extra vakantiekilo’s?

Soms is het lastig om op vakantie in beweging te blijven. Het is dan ook vaak spannend om bij thuiskomst weer op de weegschaal te gaan staan! Hoe blijf je op vakantie toch lekker actief, zodat je niet bang hoeft te zijn voor die extra vakantiekilo’s?

Sportschool
Veel sportscholen hebben meerdere vestigingen. Als je in Nederland op vakantie gaat, zou het best kunnen dat jouw sportschool ook een vestiging heeft in plaats waar je naartoe gaat. Sommige sportscholen hebben zelfs vestigingen in het buitenland, en je kunt hier vaak gebruik van maken. Vraag voordat je op vakantie gaat even bij de receptie van jouw sportschool of dit ook voor jou geldt.

Kan dit niet? Misschien heeft jouw hotel wel een fitnessruimte waar je gebruik van mag maken. Soms mag je als hotelgast gebruikmaken van een sportschool in de buurt. De receptie van je hotel kan je vast verder helpen.

Sightseeing
Een nieuwe stad moet natuurlijk ontdekt worden! Laat de tourbus eens voor wat het is, en bekijk de stad te voet. Zo geniet je intenser van de stad, want je voelt de sfeer van de stad veel beter dan vanuit een tourbus. En je beweegt natuurlijk, dus je verbrandt al die ijsjes en pizza’s 😉

Inpaktrucjes
Sommige spullen kun je heel gemakkelijk in je koffer meenemen. Een springtouw, zwempak of hardloopschoenen kun je bijvoorbeeld goed kwijt in je koffer of tas. Ook als je denkt dat je geen tijd hebt om te sporten, kun je ze beter toch even meenemen. Wie weet valt er een gaatje in de planning en kun je alsnog lekker sporten.

Lopen op reis
Vraag de lokale toeristeninformatie naar de wandel- en fietsroutes. Zorg wel dat je in veilige en verlichte gebieden blijft en neem een mobieltje mee voor het geval je verdwaalt.

Maak er tijd voor vrij
Zorg dat je gezondheid voor jou een even hoge prioriteit heeft als dat familiebezoekje of die verjaardag. Reserveer tijd voor lichaamsbeweging en zet het in je agenda. Ook al ben je na een lange dag vol meeting moe en futloos, een paar baantjes in het zwembad zullen je goed doen. Al is het maar een kwartiertje.

Bron
Weight Watchers
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoe blijf jij in beweging tijdens de vakantie?

 • FM
  FM
  Dan zie je meteen wat van de omgeving en je bent aan de buiten lucht.
  Beantwoorden
 • ria19472
  ria19472
  idd zwem ik graag ,dus dat wordt baantjes trekken of de zee in dat is ook heerlijk .
  Beantwoorden
 • alexandra.buter
  alexandra.buter
  Ik ben sinds een paar weken begonnen met hardlopen om op vakantie toch goed in beweging te blijven en te poberen op gewicht te blijven ;-)
  Beantwoorden
 • PatriciaB70
  PatriciaB70
  zwemmen doe ik het meest op vakantie,maar wandelen is ook erg leuk.
  Beantwoorden
 • yvonnezeep
  yvonnezeep
  Soms loop je van zelf veel ?
  Beantwoorden
 • hans.vbeek
  hans.vbeek
  op de camping ben je eigenlijk altijd in beweging. De hond gaat mee dus die moet ook gewoon uitgelaten worden. Naar het winkeltje lopen voor verse broodjes, wat badmintonnen en zwemmen
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen