Placeholder

Het wondermiddel voor de winter: groene thee

Groene thee is lekker en gezond! Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat groene thee jou gezond de winter door kan helpen. Waarom? Dat lees je hier.

Groene thee is lekker en gezond! Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat groene thee jou gezond de winter door kan helpen. Waarom? Dat lees je hier.

Groene thee bevat, ten opzichte van zwarte thee, meer polyfenolen. Dit zijn plantaardige stoffen met sterke antioxidanten, antikanker-eigenschappen en antivirale eigenschappen. De cathechines die in groene thee zitten zijn vooral gezond. Dit stofje heeft een sterke ontstekingwerende werking en antikanker-eigenschappen en is in weinig andere voedingsstoffen te vinden. Daarnaast beschermt groene thee tegen hart- en vaatziekten en speelt het een belangrijke rol in de energieverbranding. Er wordt ook gezegd dat groene thee je cholesterol en bloeddruk verlaagt en je beschermt tegen dementie. Genoeg redenen dus om groene thee te drinken.

Om de hele winter door groene thee te blijven drinken, zetten we een paar motiverende redenen op een rij:

  1. Goed voor de lijn
    Met de feestdagen schieten je dieetgewoonten er nog weleens bij in. Groene thee drinken kan jou dan helpen. Het is aangetoond dat groene thee eetlust onderdrukt en de eetlust verbetert. Alleen al door groene thee te drinken in plaats van koffie, verbrand je 80 kilocalorieën meer op een dag
  2. Verbetert je weerstand
    Door de drukte van de winter heb je een verlaagde weerstand en door het koude weer verspreiden virussen zich sneller. Dan is het niet zo gek dat je ’s winters sneller ziek wordt. Groene thee versterkt niet alleen je weerstand, verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat groene thee virusremmende stoffen bevat. De kans op een verkoudheid of griepje is makkelijk verminderd door simpelweg vaker groene thee te drinken.
  3. Verlicht stress
    Met een warm drankje op de bank is heerlijk, vooral in de winter. Maar het drinken van teveel cafeïne kan angst, stress en slapeloosheid veroorzaken. Dus wanneer je zin hebt in een kopje koffie, neem dan liever een kopje groene thee. Er zit 50% minder cafeïne in, en de smaak is volgens veel mensen ook ontspannend.

Maar hoeveel kopjes moet je nou drinken om de eigenschappen goed hun werk te laten doen? Denk aan zo’n 800 ml op een dag. Drink geregeld een kopje groene thee gedurende de dag. Voor het beste effect koop je groene thee van goede kwaliteit. Reken er ook op dat de effecten zich pas aandoen wanneer je een langere periode groene thee drinkt.