Placeholder

*Hatsjoe!* Ugh, hooikoorts…

Je ogen blijven maar tranen, de jeuk in je keel is niet weg te krabben, en ademhalen door je neus is een drama. Het is weer april, en dat betekent: hooikoorts ligt op de loer… Vervelend!

Je ogen blijven maar tranen, de jeuk in je keel is niet weg te krabben, en ademhalen door je neus is een drama. Het is weer april, en dat betekent: hooikoorts ligt op de loer… Vervelend!

Als je allergisch bent voor bepaalde pollen, dan kan dat uitmonden in die heel irritante hooikoorts. Helaas bestaat er nog geen geneesmiddel tegen hooikoorts, maar je kunt je wel tegen de ergste aanvallen weren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ben je thuis wel goed beschermd tegen pollen?
Slaapkamer
Zorg ervoor dat er zo weinig mogelijk pollen in je slaapkamer komen. Hoe doe je dat?

  • Borstel je haar voor het slapengaan: de pollen komen dan niet in je bed terecht;
  • Stap onder de douche voordat je gaat slapen;
  • Stofzuig regelmatig, open alleen ramen waar geen wind op staat en was regelmatig je beddengoed.

Prikkelende stoffen
Van sommige stoffen verergeren de klachten van de hooikoorts. Dit zijn bijvoorbeeld tabaksrook, parfum, haarlak en ammoniak. Vermijd deze stoffen daarom!

En wat als je dan naar buiten gaat?
Zonnebril
Met een zonnebril zorg je ervoor dat de pollen niet in je ogen komen. Je kunt het beste een zonnebril dragen die goed om je ogen heen sluit. Als je je ogen helemaal goed wil beschermen, smeer dan wat vaseline rond je ogen. Was bovendien je handen regelmatig, zodat je de pollen niet in je ogen smeert… Want dat doet pijn!

Tuin
Denk na voordat je bloemen, planten en bomen in je tuin plant. Plant bijvoorbeeld geen boom als je allergisch bent voor de pollen van die boom.

Wil je meer tips & tricks? Kijk dan op  www.hooikoorts.com,

Heb je hooikoorts, dan is het misschien een idee om anti-hooikoortsmiddelen aan te schaffen. Klik op onderstaande artikelen om ze beter te bekijken of om ze te bestellen. Waarschijnlijk zal je partner, zoon/dochter, neefje/nichtje of vriend(in) het ook heel fijn vinden als je dit voor hen koopt!