slaap

Dít trucje zou ervoor moeten zorgen dat je sneller in slaap valt

Van slapeloosheid hebben veel mensen wel eens last. Dít trucje zou ervoor moeten zorgen dat je sneller in slaap valt. Ga jij het proberen?

Slaap

Slecht slapen is erg vervelend en heeft een negatieve invloed op je gezondheid. Om je nachtrust te bevorderen, worden er allerlei oplossingen aangereikt. Op TikTok ontstond een trend die ervoor zou zorgen dat je makkelijker in slaap valt. Door een coolpack op je borst te leggen, zou je je namelijk rustiger voelen. Deze TikTok trend wordt ondersteund door wetenschappelijke studies. Zo wordt je nervus vagus gestimuleerd. Dit is de zenuw die uit je hersenen komt en naar organen in de borstkas en buik gaat. Ieder mens heeft een linker en rechter nervus vagus, onder elk sleutelbeen.

Lees ook: Valt je kind moeilijk in slaap? Dít kun je eraan doen

Wetenschap

De nervus vagus speelt een belangrijke rol in het parasympathisch zenuwestelsel. Dit zenuwstelsel is verantwoordelijk voor de onbewuste acties zoals ademen, spijsvertering en slapen. Ook uit onderzoek blijkt dat het stimuleren van de nervus vagus, angstgevoelens kan verminderen en zo ook nachtrust kan bevorderen. Als je slecht slaapt, kan het dus zeker geen kwaad om je borst en/of de zijkanten van je nek te koelen met een coolpack. Je zult je in ieder geval rustiger voelen en mogelijk sneller in slaap vallen. Mediteren en diep ademhalen kan ditzelfde effect bewerkstelligen.

Vriendin’s favoriet

Verken de diepgaande inzichten van William van der Klaauw in Chronische slapeloosheid: versla het ‘monster’ en herontdek je natuurlijke slaapvermogen. Het boek biedt effectieve strategieën om het ‘slapeloosheidsmonster’ te overwinnen, zodat je de levendigheid van het leven weer volledig kunt ervaren. Transformeer je nachten en dagen met deze essentiële gids. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Dít is hoe je slaapbehoefte verandert naarmate je ouder wordt

Foto: GettyImages
Bron: PsychologyToday