Feiten en fabels

Gewicht: Feiten en fabels

Kom je aan als je na acht uur ’s avonds eet, is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag? Vier feiten (of fabels?) worden uitgelegd. Alle kleine beetjes helpen!

Kom je aan als je na acht uur ’s avonds eet, is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag? Vier feiten (of fabels?) worden uitgelegd. Alle kleine beetjes helpen!

Feiten & Fabels

Als je na acht uur ’s avonds eet, kom je aan: Fabel

Wel of niet aankomen heeft te maken met de hoeveelheid calorieën die je verdeeld over de hele dag binnenkrijgt en hoeveel je per dag beweegt. Als je een gezonde hoeveelheid calorieën binnenkrijgt, maakt het niet uit of dat nou om drie uur ’s middags gebeurt of om acht uur ’s avonds.

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag: Feit

Door goed te ontbijten wordt de stofwisseling direct aan het werk gezet en dat heeft effect op de gehele dag. Bovendien kom je zonder ontbijt vaak rond een uur of elf in de verleiding om een – ongezonde – snack te nemen.

Cardiotraining kun je beter ná dan vóór de krachttraining doen: Feit

Aan het begin van een training ben je vooral glycogeen aan het verbranden. Dit is een explosieve en snelle brandstof die je het beste kunt gebruiken bij krachttraining. Pas als dit glycogeen opgebrand is, gaat je lichaam vet verbranden en dat doe je door cardiotraining (hardlopen, fietsen, roeien).

Omdat ik slankere benen wil en een platte buik, doe ik vooral been- en buikspieroefeningen: Fabel

Het zou mooi zijn, maar plaatselijk afvallen is onmogelijk. Vetverbranden is een lichamelijk proces en afhankelijk van de hoeveelheid calorieën die je per dag binnenkrijgt en verbruikt. En vetverbranden doe je vooral met cardiotraining. Een half ur hardlopen heeft dan ook meer effect dan honderd sit-ups. Het beste zou zijn als je beide doet, omdat je met gerichte oefeningen wel sterkere spieren krijgt en je lichaam strakker wordt.

tekst: Astrid Telkamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen