Placeholder

Geniet je slank – deel 6

Omdat diëten passé zijn. Omdat wortels nu eenmaal niet zo smaken als een pizza. En omdat eten niet in de hoek van schuldgevoel en schaamte hoort: zes zomerse weken lekker eten, niet aankomen en zelfs een beetje afvallen.

Omdat diëten passé zijn. Omdat wortels nu eenmaal niet zo smaken als een pizza. En omdat eten niet in de hoek van schuldgevoel en schaamte hoort: zes zomerse weken lekker eten, niet aankomen en zelfs een beetje afvallen.

Dropveter of een knakworstje?

Neem je één tussendoortje, dan zul je met het Geniet-je-slankplan in zes weken zo’n vier tot vijf kilo afvallen, neem je er dagelijks twee, dan zal de weegschaal twee tot drie kilo lager aangeven. Je kunt ook putten uit eerdere voorbeelden.
• 3 kaaswafels.
• 1 smoothie van bramen, frambozen en vers sinaasappelsap.
• 1 kop instant aspergesoep (zakje).
• 1 glas (35 ml) piña colada.
• 2 sinaasappels.
• 1 kommetje aardbeien met 2 el slagroom.
• 2 plakjes stokbrood met dun tapenade.
• 1 waterijsje (cola of aardbei).
• 3 dropveters.
• 1 grapefruit.
• 2 schijven ananas.
• 2 stengels paksoi met een beetje pindakaas.
• 1 bakje sojadessert karamel.
• 1 rijstwafel met kokosbrood.
• ½ mango.
• 1 fles breezer lemon light.
• 3 magere knakworstjes met mosterd.
• 3 ijssoesjes met saus.
• 2 rolletjes gerookte ham met piccalilly.

MENU

MAANDAG
Ontbijt:
1 beker (250 ml) drinkontbijt, 1 knäckebröd met kaas, koffie of thee.
Lunch: sandwich van twee boterhammen met roomboter, 2 plakjes kipfilet en een likje mosterd of mierikswortel, 1 zakje snoeptomaatjes, 1 kiwi, 1 appel, 1 beker drinkbouillon, koffie of thee.
Diner: grote groene salade met komkommer, tomaat, augurk, zilveruitjes en bleekselderij, op smaak gemaakt met een dressing van ½ el mayo, 1 el yoghurt, peper, zout en citroensap. Een hand gekookte krieltjes door de salade mengen en 1 kleine gegrilde of gebakken biefstuk of tonijnsteak erbij serveren.

DINSDAG
Ontbijt:
1 geroosterde boterham met boter en kaas, 1 snee rozijnenbrood met boter, 1 kommetje kersen, 1 perzik of nectarine, koffie of thee.
Lunch: sandwich van 2 boterhammen met boter en gerookte ham, 1 part meloen, 1 beker yoghurt met 1 tl suiker en 1 kiwi, 1 blikje prik (zero of light).
Diner: snelle pasta. In wat olie 1 fijngesneden prei en 1 geperst teentje knoflook fruiten. 100 g pasta koken, afgieten en door het preimengsel scheppen. 100 g rivierkreeftjes mee­warmen, serveren met een salade van in partjes gesneden tomaten en verse basilicum met een beetje citroensap en olijfolie.

WOENSDAG
Ontbijt:
1 boterham met boter en verse aardbeien, 1 knäckebröd met kaas, 1 perzik of nectarine, koffie of thee.
Lunch: sandwich van 2 boterhammen met boter en sandwichspread, ½ komkommer, zakje snoepgroente, 1 beker drinkbouillon, 1 appel, 1 beker karnemelk.
Diner: Levantijnse taboulé. Snijd 150 g tomaten, rode ui, komkommer, verse peterselie en knoflook naar smaak fijn. Laat 60 gram bulgher wellen (of kook couscous en laat die afkoelen). Bulgher en groenten mengen, op smaak maken met peper, zout, een beetje olijfolie en citroensap, en een halfuurtje laten intrekken in de koelkast. Garneren met verse munt. Erbij 2 falafels uit de oven of een puntje Turks brood en 1 el tapenade.

DONDERDAG
Ontbijt:
maak in een antiaanbakpan zonder olie van 1 ei een omeletje, eet dat met 2 sneetjes knäckebröd, 1 tomaat, 1 glas vers grapefruitsap, koffie of thee.
Lunch: snipper ¼ komkommer, een groene appel, twee stengels bleekselderij en twee tomaten tot een salade. Lekker met 2 geroosterde boterhammen met daarop roomkaas, 1 beker drinkbouillon, 1 kiwi, 1 sinaasappel, 1 blikje mineraalwater.
Diner: stamppot met als basis 2 middelgrote gekookte en gestampte kruimige aardappels. 120 g schoongemaakte fijngesneden andijvie en een kwart rode paprika door de puree mengen. 2 plakjes salami toevoegen, smeuïg maken met een beetje warme melk, op smaak brengen met peper, zout en citroensap.

VRIJDAG
Ontbijt:
fruitsalade van een handje rode en blauwe bessen, kiwi, aardbeien en sap van 1 sinaasappel, 1 knäckebröd met kaas, 1 snee krentenbrood met boter, koffie of thee.
Lunch: sandwich van 2 boterhammen met boter en ham, 2 stelen bleekselderij, 1 groot glas tomatensap, 1 perzik of nectarine, koffie of thee.
Diner: Indonesche nasi goreng. Bak ½ kipfilet in stukjes in een beetje vloeibare boter, voeg nasimix toe. Roerbak als de kip gaar is 150 g nasigroenten mee. ½ kopje rijst koken, afgieten en bij de nasi voegen, even meebakken. Erbij een portie atjar tjampoer, 1 juslepel pindasaus (uit een pakje) en kroepoek.

ZATERDAG
Ontbijt:
1 kom yoghurt met 1 gesnipperde appel, 1 gesnipperde perzik of nectarine en 1 el cruesli, 1 knäckebröd met kaas, koffie of thee.
Lunch: 1 tosti, 2 tomaten, 1 sinaasappel, koffie of thee.
Diner: Per persoon ½ pizza naar smaak. Erbij een grote salade van bladsla, tomaten, komkommer, groene appel en geraspte wortel met een dressing van citroensap, sinaasappelsap, peper en zout.

ZONDAG
Ontbijt:
1 croissant met vers fruit, 1 knäckebröd met ham, koffie of thee.
Lunch: rauwkostsalade van fijngesneden wortel, uitje, bleekselderij en augurkjes, met een dressing van citroensap en 1 tl olijfolie met 1 pistoletje pittig gehakt (diepvriesvak).
Diner: Italiaanse maaltijdsoep. Maak een potje geroosterde paprika’s op water fijn in de blender, meng de paprika met een blikje tomatenstukjes in een pan. Zachtjes aan de kook brengen, bouillonblokje erbij, 1 el rode pesto toevoegen. Serveren met 1 afgestreken el crème fraîche en ¼ stokbrood met kruidenkaas.