Placeholder

En? Merk je al verschil?

Tijdens het diëten kan regelmatig op de weegschaal staan een valkuil zijn. Doe dit dus niet te veel.

Bij het Vriendin Nieuwjaarsdieet eet je géén koolhydraten en eiwitten in dezelfde maaltijd. Gevolg? Je zit sneller vol en hebt minder snel weer trek in iets lekkers.

Personal trainer Eduard Bekkers: “Het effect van een gezonde leefstijl merk je als eerste doordat je je beter en energieker voelt. Door te sporten, ontstaat er rust in je hoofd. Sporten kost energie, maar geeft je daardoor ook energie terug. Denk in kleine stapjes, zonder je doel uit het oog te verliezen. Ga aan het eind van de maand niet voor twee kledingmaten minder, maar voor je broekriem die één gaatje strakker kan. Zo blijf je langer gemotiveerd. En doordat je gezond bezig bent, ben je ook eerder geneigd om gezonde keuzes te maken qua voeding. Door te sporten zet je jezelf in de health-modus. De betere shape van je lichaam volgt vanzelf.”

Sta niet te vaak op de weegschaal
Tijdens het diëten kan regelmatig op de weegschaal staan een valkuil zijn. Want hoe demotiverend is het als je ineens een halve kilo bent aangekomen, terwijl je had verwacht dat je zou zijn afgevallen? Het is normaal dat je gewicht 1 à 2 kilo schommelt. Mogelijke oorzaken? Je houdt meer vocht vast doordat je zout hebt gegeten of het warm hebt. Je bloedvaten zetten dan meer uit, waardoor je meer vocht vasthoudt. Ook een onregelmatige stoelgang en de menstruatie kunnen een vertekend beeld geven op de weegschaal.

Eduard Bekkers: “Weeg jezelf liever één keer per maand dan elke dag. En kies voor een weegschaal die niet alleen je gewicht meet, maar die ook je vetpercentage en spiermassa uitrekent. Dat zegt veel meer over je gezondheid.”

Het Vriendin dieetteam

Naam: Fleur Voerman
Beroep: voedings-deskundige en health coach.
www.fleurvoerman.nl

Naam: Eduard Bekkers
Beroep: personal trainer, groepsfitness- en mastertrainer en presenter bij Club Joy.