Zijn dure opzetborstels voor een elektrische tandenborstel beter dan goedkope?

Zijn dure opzetborstels voor een elektrische tandenborstel beter dan goedkope?

Als je elektrisch tandenpoetst, weet je dat de kosten van opzetborstels behoorlijk in de papieren lopen. Nu kun je aan de slag gaan met goedkope borstels uit de supermarkt of van Action, maar zijn die wel goed genoeg?

Dure opzetborstels versus goedkope opzetborstels

De Consumentenbond heeft er in 2020 onderzoek naar gedaan. In dat jaar kwam de Genius tandenborstel van Oral-B als beste uit de test en kreeg de Oral-B CrossAction opzetborstel de hoogste testscore. Zeker op het gebied van tandplakverwijdering scoren de borstels goed vergeleken met goedkope alternatieven.

De conclusie uit deze test is dat de beste opzetborstel voor een Oral-B elektrische tandenborstel die van Oral-B zelf is. De CrossAction-borstel verwijdert tandplak beter dan alle andere opzetborstels die getest zijn en scoort een 8,1.

Lees ook: Een elektrische tandenborstel of een gewone? Dít zijn de verschillen

Advies

“Ons advies is simpel: heb je een elektrische tandenborstel van Oral-B? Poets dan ook met borstels van Oral-B”, aldus de Consumentenbond. “Alternatieve borstels zijn een stuk goedkoper, maar ze verwijderen ook minder goed plak. Geen enkele alternatieve borstel doet het zo goed als de Oral-B CrossAction-borstel. De Sensi Ultrathin-borstel van Oral-B, voor gevoelige tanden, verwijdert minder goed plak.”

De prijzen voor Oral-B opzetborstels zijn hoog, daar kun je niet omheen. Voor vier CrossAction-borstels betaal je gemakkelijk meer dan € 27. “Ons advies: koop de opzetborstels in grootverpakking online. Vind je dat nog steeds te duur? Dan kun je de alternatieve opzetborstels van Jumbo of Derlon (verkrijgbaar bij Plus) overwegen. Deze borstels zijn identiek aan elkaar en het zijn de beste alternatieve borstels. Als je helemaal goedkoop wilt poetsen, kun je opzetborstels bij Action kopen. Deze haalden net een voldoende en kosten maar 37 cent per borstel.”

Lees ook: Dit zijn de 7 meest gemaakte fouten bij het tandenpoetsen

Tip van de redactie

Tandartsen adviseren momenteel de Oral-B-iO omdat geen enkele andere tandenborstel zo grondig je tanden reinigt. Zou je graag twee van die Oral-B iO elektrische tandenborstels willen hebben? Dan kun je voor een gereduceerde prijs black & white kopen. Eentje voor jou en eentje voor jouw partner. Voor meer informatie over deze iO-serie, klik op onderstaande button.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.


Foto: Getty Images

Oral-B iO 4N