Ontwerp Zonder Titel (80)

Een elektrische tandenborstel of een gewone? Dít zijn de verschillen

Gebruik jij een gewone of een elektrische tandenborstel? In dit artikel vertellen we je over de verschillen tussen de 2.

Elektrisch poetsen: voordelen

Om je gebit gezond te houden, is goede mondverzorging noodzakelijk. Tandenpoetsen, flossen en regelmatig een bezoek aan de tandarts brengen zijn dan belangrijk. Dit voorkomt voor het grootste deel dat je last krijgt van ernstige klachten. Over het algemeen zou een elektrische tandenborstel een betere keuze zijn. Het voorkomt dat je tanden sneller achteruitgaan en door de circulerende bewegingen van de borstel, is de kans groter dat de tandpasta zich goed over al je tanden verspreid. De tandpasta komt zo ook op de moeilijk bereikbare plekken waar in de toekomst eventueel gaatjes kunnen ontstaan.

Lees ook: Dít is waarom je nooit direct je tanden moet poetsen na het drinken van koffie

Investering

Een goede elektrische tandenborstel is natuurlijk een stuk duurder dan een normale tandenborstel. Toch zou je een elektrische tandenborstel als een investering kunnen zien om je gebit gezond te houden. De kans is namelijk iets groter dat je minder snel gaatjes krijgt. Het is en blijft een persoonlijke keuze natuurlijk. Twijfel je over een elektrische tandenborstel? Vraag je tandarts om advies. Hij of zij weet precies wat jouw gebit nodig heeft en zo kun je een weloverwogen keuze maken.

Lees ook: Tandenknarsen: hierdoor wordt het veroorzaakt en dít kun je eraan doen

Foto: GettyImages
Bron: Shape.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.