Placeholder

Droomfeest

Stichting Make-a-wish zorgt dat een niet zo geweldige periode voor Angelique en haar gezin op een geweldige manier wordt afgesloten.

Stichting Make-a-wish zorgt dat een niet zo geweldige periode voor Angelique en haar gezin op een geweldige manier wordt afgesloten.

Wanneer je een kindje hebt dat chronisch of levensbedreigend ziek is, dan kan je kindje worden opgegeven voor een wensdag van stichting Make-a-Wish. Een geweldige stichting die er voor zorgt dat zieke kinderen en hun gezin de tijd van hun leven hebben.

Afgelopen december heeft Kyra haar wensdag gehad. Dat was niet één, maar twee dagen vol met plezier, verwondering en cadeaus. Niets was gek genoeg. Ik herinner mij nog dat ik aan het einde van de tweede dag met plaatsvervangende schaamte de roze limousine uit stapte. Zóveel cadeaus had ze die twee dagen gekregen… het kon niet op!

Afgelopen maand kregen wij een uitnodiging voor het Make-a-Wish-droomfeest. Een feest voor kindjes en hun gezin die het afgelopen jaar een wensdag hebben gehad. En afgelopen week was het zover. Na een pittig eindje rijden werden we als ware royalty’s onthaald, geheel met blauwe loper en een fanfareband. Vrijwiligers van de stichting stonden naast elkaar aan de andere kant van de loper hard te klappen. Terwijl wij ons enigszins ongemakkelijk voelde, waren de kinderen geheel in shock. Met open monden liepen ze over de loper en terwijl Kyra hier wel aan zou kunnen wennen, zag ik Sam steeds banger kijken.

Eenmaal binnen kwamen we in de hal terecht, waar we naar een donkere gang werden geleid. Dat was voor beide kinderen iets te veel van het goede. Met twee huilende kinderen werden wij naar een andere ingang begeleid. En dat was maar goed ook! Want eenmaal in de feestzaal aangekomen, zagen wij dat de mensen die door de donkere gang de feestzaal binnenkwamen, werden geïnterviewd. En dat werd direct uitgezonden op grote schermen. Niets voor ons dus.

Het feest werd geopend door mentalisten Rob en Emiel en na de opening hebben we 3 uur lang kunnen genieten van eten, karaoke, schminken, Jeroen Post als DJ, chocoladefonteinen, casino voor kinderen, ijsjes, non-alcoholische cocktails en als klap op de vuurpijl: een geweldig optreden van Ali B. Aan het einde van de dag reden we moe maar vooral voldaan weer terug naar huis. Wat ons betreft een geweldig feest en een geweldige afsluiter van een niet zo geweldige periode.