Week 4, je bent over de helft!

Donkere dagen-dieet deel 4

Weinig daglicht en ook nog koud. Min zes kilo in zes weken. Met het Donkere-dagen-dieet krijg je meer energie en meer weerstand.

Weinig daglicht en ook nog koud. Min zes kilo in zes weken. Met het Donkere-dagen-dieet krijg je meer energie en meer weerstand.

Weekmenu 4

MAANDAG

Ontbijt 1 kommetje magere yoghurt met 1 kiwi in stukjes en 3 el muesli • 1 knäckebröd met halvarine en ongezoete jam • koffie of thee.

Lunch Sandwich van 2 sneetjes volkorenbrood met halvarine, 1 plakje fricandeau en een beetje gemberpoeder, 1/4 komkommer • 1 beker drinkbouillon • kommetje magere kwark met rode bessen, zoetstof en kaneel • koffie of thee.

Diner Bruine bonensoep: snijd wortel, bleekselderij, een uitje, een teentje knoflook en een prei fijn (of gebruik een pak grove soepgroenten) en kook deze in sterke runderbouillon (fond, tablet) beetgaar, voeg per persoon 2 plakjes rauwe ham in reepjes (vetrandje verwijderen) toe. Blikje bruine bonen afspoelen en mee warmen, op smaak maken met cayennepeper, marjolein, peper en zout. 

DINSDAG

Ontbijt Sandwich van 2 sneetjes volkorenbrood met halvarine en appelstroop, kommetje magere yoghurt met blauwe bessen en zoetstof • koffie of thee.

Lunch Sandwich van 2 sneetjes brood met halvarine, een plakje lever en een likje chutney naar smaak, handje rauwe worteltjes • 1 kiwi • 1 mandarijn • 1 glas tomatensap • koffie of thee.

Diner Oosterse kip: marineer per persoon 1/2 kipfilet in stukjes, in een beetje sambal en ketjap, roerbak ze in een beetje olijfolie, samen met een flinke portie broccoliroosjes. Serveren met zilvervliesrijst en 1/4 komkommer.

WOENSDAG

Ontbijt 1 sneetje geroosterd volkorenbrood met halvarine en kipfilet • 1 sneetje geroosterd volkorenbrood met halvarine en jam • 1 grapefruit • koffie of thee.

Lunch Sandwich van 2 sneetjes volkorenbrood met halvarine, geitenkaas en een flinke pluk tuinkers • 2 tomaten • 1 sinaasappel • koffie of thee.

Diner Slanke pasta bolognese: roerbak per persoon 1 rundertartaartje in een beetje olijfolie, voeg een flinke portie verse fijngesneden groente (ui, paprika, champignons en prei) toe, samen met een 1/2 literblik tomaten in stukjes, serveren met per persoon 75 g pasta.

DONDERDAG

Ontbijt 1 gekookt ei • 2 sneetjes geroosterd volkorenbrood met halvarine • fruitsalade van sinaasappel en rode bessen • koffie of thee.

Lunch Sandwich van 2 sneetjes volkorenbrood met halvarine en filet americain, 2 augurken • handje rauwe worteltjes om op te knabbelen • 1 kop heldere groentesoep • 1 kommetje magere kwark met 1 kiwi, 1 mandarijn en wat zoetstof • koffie of thee.

Diner Lauwwarme salade: maak een salade van veldsla of waterkers, komkommer, augurkjes, zilveruitjes en een klein handje gekookte krieltjes en gekookte, in blokjes gesneden bietjes. Per persoon circa 100 g gerookte makreelfilet over de salade verdelen, met een dressing van een beetje olijfolie en balsamico.

VRIJDAG

Ontbijt 1 portie havermout (35 g) met halfvolle melk (220 ml) • 1 sinaasappel • 1 trosje druiven • koffie of thee.

Lunch Sandwich van 2 sneetjes volkorenbrood met halvarine en een plakje lever met wat chutney • 1 sneetje ontbijtkoek • 1/4 komkommer • 1 glas tomatensap • 1 kiwi • koffie of thee.

Diner Snijd per persoon 1 klein runderlapje in reepjes, bak deze in wat boter. Als het vlees begint te bruinen een gesnipperde rode ui en een flinke teen geperste knoflook mee fruiten. Wat sterke runderbouillon (fond, tablet) en 1 glaasje rode wijn toevoegen, 1/2 blikje tomaten in stukjes erbij en zachtjes laten stoven tot het vlees door en door gaar is. Lekker met een kleine portie aardappels en een flinke portie spruitjes.

ZATERDAG

Ontbijt Warm appeltje met zoetstof en kaneel (schillen, klokhuis verwijderen, even in de magnetron) met een kommetje magere yoghurt • 1 sneetje bruin knäckebröd met filet americain • 1 mandarijn • koffie of thee.

Lunch 1 sneetje bruin brood met pindakaas en sambal, 1 sneetje geroosterd bruin brood met halvarine en jam • 1 beker drinkbouillon • 2 kiwi’s.

Diner Snelle asperges: per persoon een flinke portie asperges (potje) verwarmen en serveren met, per persoon, 2 opgerolde plakjes  gekookte ham (vetrandje verwijderen) en een opscheplepel verse aardappelpuree, smeuïg gemaakt met warme, halfvolle melk.

ZONDAG

Ontbijt Sandwich van 2 sneetjes rozijnenbrood met halvarine en een plakje 30+ kaas • 1 kommetje frambozen met verse sinaasappelsap • koffie of thee.

Lunch Tosti van 2 sneetjes volkorenbrood zonder halvarine met ham (vetrandje verwijderen) en 30+ kaas • 2 tomaten • handje rauwe worteltjes • 2 mandarijnen • koffie of thee.

Diner Per persoon 3 falafelballetjes verwarmen in de oven, serveren in 1 pitabroodje met een groene salade, aangekleed met rauwkost en een sausje van 1 el magere yoghurt, 1 el halvanaise, een geperst teentje knoflook, citroensap, peper en zout.

Tekst: Ursula de Keyser.

3x per dag 1 tussendoortje, dat mag!

1 rolletje lever met kerriepoeder.

1 sneetje donker roggebrood met 30+ kaas en tuinkers.

1 sneetje rozijnenbrood met halvarine.

Fruitsalade van blauwe bessen, frambozen, sinaasappelsap en 1 el muesli.

1 sneetje bruin knäckebröd met sandwichspread of filet americain.

1 zure haring.

1 sneetje bruin brood met halvarine en ongezoete jam.

1 banaan.

2 plakjes kipfilet met tuinkers, peper en een likje halvanaise.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoe kom jij van een verkoudheid af?

  • Anoniem
    Anoniem
    Kook water, pers 1 verse citroen uit, 2 paracetamollen erin, schepje suiker en opdrinken maar.
    Beantwoorden
  • yvonnezeep

Gerelateerde artikelen