Doei mee-eters: maak je eigen kurkuma masker

Geelwortel, ofwel kurkuma, heeft veel positieve effecten op je gezondheid. Maak er een masker van en de mee-eters op gezicht verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Geelwortel, ofwel kurkuma, heeft veel positieve effecten op je gezondheid. Maak er een masker van en de mee-eters op je gezicht verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Waarom is kurkuma goed voor je gezondheid?
Reinig met kurkuma, want het werkt helend! Kurkuma wordt vooral verwerkt in kerriepoeder en is bijzonder geneeskrachtig. Geelwortel wordt al eeuwenlang gebruikt in India als traditioneel medicijn en onderzoek toont aan dat het de kans op het krijgen van de meestvoorkomende kankersoorten tien keer vermindert. Ook kan de gele specerij bescherming bieden tegen Alzheimer, bloedstollingen en het verzacht pijnklachten.

Goed tegen puistjes en rimpels
Heb je een geïrriteerde huid met puistjes en mee-eters? Kurkuma maakt de huid rustiger en dat is ook goed nieuws als je last hebt van littekens en pigmentvlekjes. Ook gaat het de afbraak van collageen en elastine tegen. Dit is belangrijk om rimpels te voorkomen! 

Maak je eigen kurkuma masker

Webredacteur Melissa probeerde het uit: ‘Pas wel op met kurkumapoeder. Na afloop had ik oranje vingers en dat geeft behoorlijk af op je kleding. Was dus na afloop grondig je handen of gebruik speciale handschoentjes. Als je bang bent om een oranje gezicht te houden, boen dan niet in paniek je gezicht schoon. Daar beschadig je de huid juist mee.

Ik geef toe, ik schrok even toen ik zag dat het leek alsof er een zak paprikachips was ontploft in mijn gezicht. Maar als je rustig je gezicht afspoelt met lauw water, dan is het snel weg. Als er toch een oranje gloed achterblijft, gebruik dan wat olijfolie. Dit was bij mij niet eens nodig.’

Lees ook: pigmentvlekken voorkomen en camoufleren 

Dit heb je nodig

De vier verschillende ingrediënten hebben allemaal positieve eigenschappen, maar je kunt ook een ingrediënt weglaten.

1 tl kurkumapoeder
Heeft een helend effect.

1 tl citroensap
Gaat bacteriën tegen. Het zuur laat ook lelijke vlekjes verdwijnen. Bovendien zit citroensap vol vitamine C, calcium en magnesium.

1 tl yoghurt
Maakt de huid glad en minder trekkerig.

1 tl honing
Zorgt dat dode huidcellen verdwijnen.

Aan de slag

– Draag oude kleding in het geval van vlekken.
– Maak een pasta van de ingrediënten in een kommetje.
– Smeer de pasta op de gebieden in je gezicht die verzorging nodig hebben.
– Spoel het masker na 20 minuten af. Was grondig je handen grondig en smeer je gezicht in met een dag- of nachtcrème.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen