Dit doet een komkommer voor jouw lichaam

Dit doet een komkommer voor jouw lichaam

Leg eens wat vaker een komkommer in je boodschappenkar. Ze bevatten namelijk veel water en andere stoffen die blijken te helpen met afvallen.

Leg eens wat vaker een komkommer in je boodschappenkar. Ze bevatten namelijk veel water en andere stoffen die blijken te helpen met afvallen.

Komkommers bestaan voor het grootste gedeelte uit water. In maar een heel klein deel zitten andere stoffen, maar die hebben wel een heel krachtige werking.

Zo krijg je van komkommers een vol gevoel. Als je komkommer eet, moet je heel goed kauwen. Daardoor krijgen je hersenen een signaal, wat ervoor zorgt dat je niet gelijk weer gaat eten en sneller vol zit. Je eet dus minder en met het lage caloriegehalte in komkommers krijg je minder calorieën binnenkrijgt.

Daarnaast hydrateren en reinigen komkommers je lichaam. Vaak slaan we overtollig water op in ons lichaam, wat ervoor zorgt dat we altijd wat extra gewicht meedragen. De stoffen in komkommers stoten het overtollige water af, waardoor niet alleen het vocht, maar ook afvalstoffen worden afgevoerd. Tegelijkertijd hydrateert het water in komkommers. Zo is je lichaam gereinigd en blijft het gehydrateerd.

Er wordt vaak beweerd dat komkommers ook goed zijn voor je huid. We leggen plakjes komkommer op ons gezicht omdat wij denken dat dit effect heeft. In verschillende onderzoeken is naar voren gekomen dat geen enkele stof in komkommer effect heeft op de huid. Het is ook niet meteen slecht, maar het enige voordeel van komkommerplakjes op je gezicht is de verkoeling die het geeft. Zo kun je komkommerplakjes gebruiken om  wallen te verminderen.
Voor een mooie, gezonde huid is het wel belangrijk om gehydrateerd te blijven. Als het je niet lukt om genoeg water te drinken, kun je komkommers eten om voor een goede vochtbalans.

Nog een leuk weetje over komkommers: ze bevatten een stofje dat een slechte adem tegengaat. Dit stofje doodt namelijk bacteriën in je mond die ervoor zorgen dat je adem niet fris ruikt. Heb je dus last van een slechte adem, druk dan een schijfje komkommer tegen je gehemelte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoe eet jij komkommer?

 • veronica1982
 • fb_100001271751454_angelique.thijssen.5
  fb_100001271751454_angelique.thijssen.5
  :inlove:zonder vind ik een salade niks
  Beantwoorden
 • bemelmans.maria@home.nl
  bemelmans.maria@home.nl
  komkommer ook lekker op brood maar vooral in de salade hmm.......itesmy
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen