Placeholder

Tosca: ‘Mijn man deed nooit mee als ik een dieet volgde, maar nu wél’

Tosca en Maaike volgden vier weken onze tips op. Dit is het resultaat.

Tosca en Maaike volgden vier weken onze tips op. Dit is het resultaat.

Het Vriendin nieuwjaarsdieet duurt vier weken en bestaat uit een handig weekmenu en een actief trainingsschema. De afgelopen maand plaatsten we dagelijks aanvullende tips op Vriendin.nl. Lees al onze tips, recepten en het wekelijkse trainingsschema terug via Vriendin.nl/slank.


Tosca: ‘Zelfs mijn man doet vrijwillig mee’

Tosca (leeftijd: 32, streefgewicht: 69 kilo): “Ik start nu met week drie, maar ik ben al drie kilo kwijt. Het gaat dus ontzettend goed: ik voel me gezonder en energieker. In het begin moest ik wel even uitvogelen waar koolhydraten en waar eiwitten inzitten. Maar dat gaat inmiddels steeds makkelijker.

Het leuke is: mijn man deed nooit mee als ik een dieet volgde, maar nu wél. Vrijwillig, omdat hij het lekker vindt wat ik maak. Net als mijn zoontje. Met een paar simpele aanpassingen, zoals pasta of vlees voor de mannen, kunnen zij gewoon mee-eten.

Je hoeft dus niet ingewikkeld te doen, omdat je op dieet bent. Ik zie het daarom meer als een gezonde leefstijl dan als een dieet. Er is echt goed over nagedacht. Ik ga de recepten bewaren, want een aantal wil ik zeker vaker maken. Ook als ik mijn streefgewicht bereikt heb.”

Lees al onze tips en recepten terug via Vriendin.nl/slank

Maaike: ‘Het dieet bevalt me goed’ 

Maaike (leeftijd: 31, streefgewicht: 68 kilo): “Ik doe met het dieet mee om mijn laatste zwangerschapskilo’s eraf te krijgen. Het dieet bevalt me goed. Het zijn makkelijke recepten met groentes en kruiden die je vaker kunt gebruiken. Zo blijf je niet met ingewikkelde ingrediënten zitten die je daarna nooit meer gebruikt.

Normaal gesproken ontbijt ik vaak met brood of crackers. Dus ik was benieuwd hoe het zou zijn om ‘s ochtends drie stuks fruit te eten. Maar dat gaat eigenlijk heel goed. Ik verdeel ze over de ochtend en drink méér water en thee.

Afgelopen week had ik een verjaardag en heb ik een stukje taart genomen. Maar dat compenseerde ik gewoon door wat langer het online trainingsschema te doen. Ik ben vier weken bezig en ben drieënhalf kilo afgevallen. En dat ondanks een weekje wintersport!”