Placeholder

Blog 15: Iedereen kan het!

Het afvallen gaat ontzettend goed en dit geeft Ingrid een erg goed gevoel. Ze inspireert mensen om zich heen en zou het liefst nog veel meer mensen motiveren.

Het afvallen gaat ontzettend goed en dit geeft Ingrid een erg goed gevoel. Ze inspireert mensen om zich heen en zou het liefst nog veel meer mensen motiveren.

Ik voel me de laatste tijd soms net Emile Ratelband of Sonja Bakker. Ik lijk wel een dieet goeroe! Door mijn goede resultaten motiveer ik anderen ook om af te gaan vallen. Mijn vriendin uit Londen, mijn nicht en een vriendin van haar, een oud klasgenootje via Facebook; allemaal zijn ze begonnen met afvallen en in de meeste gevallen ook via Weight Watchers. Misschien moet ik eens gaan praten over commissie voor elk lid dat zich via mij aanmeldt 😉

Maar als ik kan afvallen, kan iedereen het! Toen ik een paar weken geleden aan het winkelen was en ik zelf met een grote boog om de afdeling grote maten heen kon lopen, zag ik daar wel een aantal vrouwen met overgewicht tussen de rekken kijken. Heel vreemd, maar ik kreeg de neiging om heel hard te roepen: ‘Kijk naar mij! Ik ben 32,5 kilo afgevallen en ik hoef niet meer daar te shoppen! Kijk nou! Ik kon het, dan kunnen jullie het ook!’ Dat heb ik natuurlijk niet gedaan, maar ik moest het wel erg onderdrukken.

Ik had nooit verwacht dat het me zou lukken, maar eigenlijk is het de afgelopen maanden vrij makkelijk gegaan. Honger? Heb ik nooit gehad. Lekkere trek? Zeker wel eens, maar af en toe mocht ik ook best wat. Dat is het voordeel van Weight Watchers! Moeilijke situaties? Zeker wel, maar het toverwoord blijft voor mij: plannen!

Nog altijd ben ik geen dunne spriet, maar dat zal ik ook nooit worden. Dat is mijn bouw nu eenmaal ook niet. Maar inmiddels kan ik kledingmaat 44-46 aan en dat is heel wat anders dan maat 54! Nu ik zelf flink wat kilo’s magerder ben, valt me op hoeveel mensen eigenlijk te dik zijn. Onlangs was ik met een vriendin naar de musical Little Mermaid (heel leuk trouwens) en daar liepen heel veel dikke vriendinnen rond. Naast mij zat een meisje met flink wat overgewicht. Ze zat niet lekker in haar stoel en doordat ze best breed was, had ik er ook last van. Best een herkenbare situatie! Ik wilde haar vertellen wat mij gelukt was, maar wederom heb ik het niet gedaan!

Stiekem hoop ik dat alle meiden met overgewicht mijn blog lezen en dat ze door mijn verhalen gemotiveerd raken om er wat aan te doen! Want het kan echt! Kijk maar naar mij! Binnen een half jaar ben ik meer dan dertig kilo afgevallen. Het ging niet vanzelf, maar het Weight Watchers programma werkt echt!

Als je advies wil of een peptalk, laat een berichtje hier beneden achter!
Wie weet kan ik je helpen!

Liefs, Ingrid

 

Probeer Weight Watchers Online nu één week gratis!

 

  • 24 uur per dag tot je beschikking
  • ProPoints ® waarden van meer dan 6.000 voedingsmiddelen en meer dan 650 recepten
  • Interactieve hulpmiddelen om je voeding en activiteiten bij te houden
  • Persoonlijke doelen op basis van je lengte en gewicht
  • Met het Gewichtsverloop breng je je voortgang in kaart
  • Fitness-tips voor ieder niveau, inclusief demo's
  • Altijd je ProPoints ® dagboek bij je met de Weight Watchers App (alleen voor iPhone en iPad)!