Placeholder

Bikiniklaar

Natuurlijk willen we er weer goed uitzien deze zomer op het strand. Maar daar moeten we wel wat voor doen!

Natuurlijk willen we er weer goed uitzien deze zomer op het strand. Maar daar moeten we wel wat voor doen!

En dat is het volgende: het BBB-momentje! Je kunt deze oefeningen doen als je ’s ochtends wakker wordt of voor het slapen gaan. BBB staat voor buik, billen en benen. En voor een goed bikinilijf ga je als volgt te werk:

 

 

Oefening 1: Buik
Ga op de grond liggen en leg je handen onder je stuitje. Doe nu je benen rustig naar boven en weer rustig naar beneden tot net boven de grond. Herhaal deze oefening 25 keer en neem dan 2 minuten pauze. Herhaal na de pauze de oefening nog 25 keer. Te zwaar? Breng je voeten dan niet helemaal naar beneden maar een klein stukje.

Oefening 2: Benen
Ga op je zij liggen en ondersteun met een hand je hoofd. De andere hand plaats je voor je borst zodat je niet omvalt. Doe nu het been dat bovenop ligt omhoog en weer naar beneden. Herhaal dit 25 keer. Wissel na 25 keer van zij en dus ook van been.

Oefening 3: Billen
Ga op je handen en knieën zitten. Doe nu 1 been gebogen zo ver mogelijk omhoog en weer naar beneden. Herhaal dit 25 keer. Wissel na 25 keer van been.

Oefening 4: Plank
Je sluit de oefeningen af met een plank. Hierbij ga je op je buik liggen en breng je je lichaam omhoog door op je ellebogen en tenen te steunen. Wanneer je dit doet, span je alles aan en probeer je dit 2 minuten vol te houden.