Als je niet kunt slapen

Als je niet kunt slapen

Lig jij ’s nachts te woelen in je bed of kun je niet in slaap komen? Dit kan ontzettend vervelend zijn. Daarom geeft Vriendin tips die je kunnen helpen.

Lig jij ’s nachts te woelen in je bed of kun je niet in slaap komen? Dit kan ontzettend vervelend zijn. Daarom geeft Vriendin tips die je kunnen helpen.

Kom uit bed
Het klinkt misschien raar, maar het is een van de beste oplossingen. Ga in een andere kamer iets rustigs doen, zoals een boek of tijdschrift lezen. Wanneer je je slaperig voelt, duik je weer je bed in en kom je vaak sneller in slaap. Je bed is er om in te slapen en niet om in wakker te liggen. Door eruit te gaan voorkom je dat je vaker slecht in slaap valt. Ook focus je je gedachten even op iets anders en merkt je lichaam dat het vermoeid is.

Draai je klok om
Om de 5 minuten kijk je op je wekker hoe laat het is. Dit werkt alleen maar tegen, omdat je zo precies weet hoe lang je al wakker bent en hoe lang je nog hebt om te slapen. Staat je klok naast je bed, draai hem dan de andere kant op.

Denk niet aan morgen
Als je wakker ligt, ga je vaak veel denken. Je maakt je zorgen over een belangrijke afspraak de volgende dag, of je bedenkt dat je morgen echt die trui moet wassen om hem op tijd droog te krijgen voor een verjaardag. Je wordt meer gestrest en kunt niet slapen. Hierdoor kun je je nog meer zorgen gaan maken doordat je de volgende dag moe zult zijn. Stop daarmee. Morgen bestaat nog niet.

Schrijf het van je af
Als je de gedachtestroom echt niet kunt stoppen, schrijf het dan op. Zorg dat je een pen en wat papier naast je bed hebt liggen en schrijf op wat je niet mag vergeten de volgende dag. Dit geeft veel rust en kan ervoor zorgen dat je sneller in slaap valt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lig jij vaak wakker?

 • Moemsy
  Moemsy
  Ik slaap niet door. Kom makkelijk in slaap maarben altijd weer heel vroeg wakker :(
  Beantwoorden
 • corrie.noordermeer
  corrie.noordermeer
  Kom gauw in slaap maar word na 3/4 uur weer wakker en lig maar te draaien.
  Beantwoorden
 • ria19472
  ria19472
  Ik heb momenten dat ik slecht in slaap komt, dan slaap ik heel licht en hoor alles .
  Beantwoorden
 • Smokkel
  Smokkel
  Als ik mijn bed ruik, dan slaap ik!
  Beantwoorden
 • ingrid.mostert.7

Gerelateerde artikelen