zoenen

3 redenen waarom zoenen zo goed voor je is

Dat zoenen fijn en lekker is, wist je natuurlijk al lang. Maar had jij gedacht dat het ook nog eens heel goed is voor je gezondheid?

1. Zoenen laat je ontspannen

Zoenen verhoogt je level van oxytocine, dat is het hormoon in je lichaam dat je laat ontspannen. Ook verhoogt het je endorfine-level, waardoor je een gelukkig gevoel krijgt.

2. Met zoenen verbrand je calorieën

Jazeker, je schijnt calorieën te verbranden tijdens het zoenen. Onderzoekers zijn het er niet helemaal over eens, maar het schijnen er tussen de 2 en 6 te zijn. Veel is het niet, dus je moet er wel voor zorgen dat je zoensessies lekker lang zijn. Ach, vervelend is anders.

3. Zoenen houdt je gezichtsspieren sterk

Geloof het of niet, maar je gebruikt ongeveer 30 spieren als je aan het zoenen bent! Een flinke workout voor je gezicht dus, waardoor je strakkere wangen krijgt.

Lees ook: bewezen: koppels die veel zoenen zijn gelukkiger én hebben vaker seks

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoen jij veel?

 • Moemsy
  Moemsy -
  Vroeger lebberde ik heel wat af maar tegenwoordig....zal de leeftijd wel doen (k)
  Beantwoorden
 • monique.devries.108
  monique.devries.108 -
  Zoenen vind ik heerlijk. Voor mijeeen manier om te laten zien dat je om je partner geeft, cq van hem/haar houdt :inlove:
  Beantwoorden
 • Ans.Richter -
  :inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::o:$:(;)(k):D:inlove:
  Beantwoorden
 • Ans.Richter -
  :inlove::D(k);):(:$:o:inlove::D(k);):(:$:o:inlove::D(k);):(:$:o:o:$:(;)(k):D:inlove:
  Beantwoorden
 • danielle.keeman
  danielle.keeman -
  Loop met een koortslip dus momenteel even op heel laag pitje :o
  Beantwoorden