Ontwerp Zonder Titel 2021 02 24t145746.171

De wetenschap zegt: een ijsje als ontbijt maakt je slimmer

Soms zijn er onderzoeken die hele fijne resultaten opleveren. Hier is dit onderzoek een voorbeeld van. Zo zou ijs als ontbijt tot betere prestaties leiden.

Ijs

Wie is er nou niet dol op ijs? Vooral als het weer straks weer beter wordt, werkt een ijsje heerlijk verkoelend. Uit een onderzoek blijkt dat ijs nóg een positief effect heeft. De onderzoekers beschreven dat mensen die een ijsje als ontbijt hadden, hierna beter presteerden op cognitieve testjes. Zo reageerden deze mensen sneller, konden ze sneller nieuwe informatie verwerken en werd hun creativiteit aangewakkerd.

Lees ook: Ontbijten met chocolademousse? Het kan dankzij dit recept

Slimmer

Misschien vraag je je af of dit effect komt door de temperatuur van ijs? Dit bleek niet het geval. Koud water bleek namelijk niet hetzelfde effect te hebben. De onderzoekers concluderen dat mensen vooral moeten beseffen dat ontbijten belangrijk is. Een ontbijt geeft energie en stimuleert de creatieve geest. Zowel een groene smoothie als een bak ijs blijken dus te werken. Al is de eerste optie natuurlijk wat beter voor je gezondheid.

Lees ook: Heb jij na het ontbijt snel weer honger? Híerdoor komt dat

Foto: GettyImages
Bron: Omgfacts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen