Ontwerp Zonder Titel 2021 03 11t123409.428

Déze 10 gewoontes kunnen je vrolijker en gezonder maken

Zit je niet zo lekker in je vel en kun je wel wat positiviteit gebruiken? Deze tien activiteiten en gewoontes helpen je zeker op weg.

1. Eerder naar bed

Probeer ongeveer zeven tot acht uur slaap per nacht te krijgen. Door eerder naar bed te gaan vergroot je de kans op een goede nachtrust.

2. Eerder opstaan

Ook als je van nature geen ochtendmens bent, is dit zeker het proberen waard. Op deze manier haal je alles uit je dag en ben je in de avond ook wat eerder moe. Vooral als de lente straks aanbreekt, is vroeg opstaan helemaal geen straf.

3. Nieuwe recepten

Bereid je regelmatig dezelfde gerechten? Probeer eens iets nieuws. Sla een kookboek open of kijk in ons recepten-archief.

4. Leer ‘nee’ zeggen

Probeer vaker ‘nee’ te zeggen en ervaar hoe bevrijdend dit kan zijn. Eigenlijk geen zin om de dienst van een collega over te nemen of op de kinderen van een vriendin te passen? Kies eens voor jezelf.

5. Leg je telefoon weg

Onbewust zorgt een telefoon vaak voor onrust. Aan het einde van de dag check je toch nog even je werkmail of stuur je die vriendin een berichtje. Leg je telefoon rond 8 uur ’s avonds weg. Spreek eventueel met vrienden of familie af dat ze je alleen kunnen bereiken bij noodgevallen.

Lees ook: Zó vies is het om je telefoon mee naar de wc te nemen

6. Water

Water is ontzettend belangrijk voor je lichaam. Probeer er een gewoonte van te maken om altijd een fles water in je tas te hebben.

7. Tandarts

Stop met het uitstellen van een afspraak bij de tandarts. Plan na de controle ook gelijk een nieuwe afspraak. De gezondheid van je tanden en tandvlees heeft veel invloed op je algehele gezondheid.

8. Planten

Eerder schreven we al dat planten je gelukkiger en gezonder maken. Doe jezelf dus eens in de zoveel tijd een mooie plant cadeau.

9. Kast opruimen

Nu de lente bijna aanbreekt, is je kledingkast vast toe aan een opfrisbeurt. Breng je winterkleding naar zolder en haal je lente- en zomerkleding tevoorschijn.

10. Opschonen telefoon

Kijk eens goed naar je telefoon. Waarschijnlijk staat hij vol apps die je nooit gebruikt. Schoon je telefoon op door al deze overbodige apps te verwijderen. Op deze manier is het een stuk overzichtelijker.

Lees ook: Vroege lente of nóg meer kou: dit wordt het weer in februari

Foto: GettyImages Bron: Her.ie