toilet

Zó vies is het om je telefoon mee naar de wc te nemen

Grote kans dat je het weleens gedaan hebt: je telefoon meenemen naar de wc. Maar wist je dat dit eigenlijk heel onhygiënisch is?

En wel hierom.

Vol bacteriën

Het zou je niet verbazen, maar het kleinste kamertje in huis zit vol met bacteriën. Ben je klaar met de kleine of grote boodschap, dan is de kans groot dat je eerst je telefoon aanraakt voor je je handen wast. Niet heel hygiënisch.

Doorspoelen

Wie denkt dit probleem op te lossen door eerst haar handen te wassen, heeft het mis. Ook tijdens het doortrekken, kunnen er namelijk allerlei bacteriën op je mobiel op je mobiel komen. Water – inclusief de E.coli bacterie – spettert dan namelijk ruim 1 meter (!) omhoog, zonder dat je het ziet. Deze druppels kunnen makkelijk op je scherm komen. Heb je je handen gewassen en raak je vervolgens je telefoon weer aan, dan zijn je handen dus weer vies.

Uiteraard scheelt het al heel wat als je de wc netjes schoonhoudt en je niet op een openbaar toilet bevindt. Maar hoe dan ook, blijven ook dan dingen aanwezig die je zelf niet ziet. Het is dan ook beter om je telefoon niet mee te nemen tijdens je bezoekje.

Bron: tipsenweetjes.nl, Womens’ Health
Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen