Met deze tips gaan je kamerplanten deze winter níet dood

6 verrassende redenen om meer planten in huis te halen

Planten zijn hip en kunnen je hele huis doen opfleuren. Nog niet overtuigd? Wij vertellen je zes goede redenen om planten aan te schaffen.

Populairder dan ooit

Planten zijn populairder dan ooit. Ze kunnen van je huis echt een thuis maken. Een beetje groen doet wonderen. Niet alleen voor je interieur, maar ook voor onszelf. Planten hebben namelijk de volgende zes effecten:

Lees ook: Waarom je het water van je gekookte eieren het beste aan je planten kunt geven

1. Hogere luchtvochtigheid

Planten zetten koolstofdioxide om in zuurstof. Wij doen dit juist andersom en kunnen dus gebruikmaken van die extra zuurstof die planten produceren. Daarnaast zorgen planten voor een hogere luchtvochtigheid in huis.

2. Sommige planten werken luchtzuiverend

Een ongezond binnenklimaat kunnen klachten geven als hoofdpijn, slaapproblemen en huidproblemen. Sommige planten hebben de eigenschap om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en zelf af te breken. Planten die bekend staan om hun luchtzuiverende werking zijn de krulvaren, de lepelplant, de goudpalm, de rubberplant, klimop en de graslelie.

3. Betere concentratie

Wist je dat planten ervoor kunnen zorgen dat je je beter kunt concentreren? Zeker fijn nu er veel thuisgewerkt wordt. De verklaring is dat het kijken naar de natuur spanning en stress verlaagt.

4. Lagere bloeddruk

De groene kleur van planten zorgt voor een lager stressgehalte. Aromatische varianten, zoals lavendel en jasmijn, helpen ook om je rustiger te voelen.

5. Betere nachtrust

Wist je dat planten ervoor zorgen dat je beter slaapt? Dit komt niet alleen door de zuurstof die ze omzetten, maar ook door aroma’s die rustgevend werken. Denk bijvoorbeeld aan lavendel en gardenia.

6. Groen maakt gelukkig

Over het algemeen is de natuur heel goed voor ons brein. Door wat natuur naar binnen te halen, voel je je gelukkiger. Ook het zorgen voor planten maakt ons blij.

Lees ook: Last van rouwvliegjes bij je planten? Zo kom je ervan af

Foto: GettyImages
Bron: Gezondheidsnet.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen