Placeholder

Volkorenpasta met groenten en mozzarella

De winter is lekker ver weg als je deze zonnige pasta op tafel zet.

De winter is lekker ver weg als je deze zonnige pasta op tafel zet.

Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

1 courgette
1 aubergine
1 gele paprika
2 el olijfolie
2 tenen knoflook
1 gedroogd chilipepertje, fijngehakt
500 ml Italiaanse tomatensaus met kruiden (sugo)
300 g volkoren penne
1 blokje (buffel)mozzarella, in stukjes
een handje rucola

Aan de slag!

* Snijd de courgette in plakjes en de aubergine in blokjes. * Verwijder de zaadjes van de paprika en snijd het vruchtvlees in repen. * Verhit de olie in een ruime pan en fruit de knoflook 1 minuut. * Voeg de courgette, aubergine en paprika toe en bak ca. 2 minuten mee. * Voeg de chilipeper toe en schenk de tomatensaus erbij. * Laat de saus op matig vuur ca. 20 minuten zacht sudderen tot de groenten gaar zijn. * Roer het geheel regelmatig door. * Voeg zout en peper naar smaak toe. * Kook intussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing, giet hem af en verdeel over de borden. * Schep er de groentesaus over en beleg met de mozzarella en rucola.

Recept: Tal Maes. Foto's: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desirée van Dijk.