Placeholder

Venkelstamppot met lamsworstjes

Even iets anders dan hutspot en andijviestamppot? Zet dan deze heerlijke venkelstamppot met lamsworstjes op tafel.

Even iets anders dan hutspot en andijviestamppot? Zet dan deze heerlijke venkelstamppot met lamsworstjes op tafel.

Ingrediënten: 1,2 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken • 2 el olijfolie • 2 rode uien, in ringen • 400 g venkel, in reepjes • 2 tl harissa, naar smaak • 150 g Griekse yoghurt 0% • 8 lamsworstjes à 45 g • 2 el muntblaadjes, in reepjes. Extra nodig: grillpan

Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Verhit de grillpan. Gril de worstjes in 6 minuten gaar. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de uiringen. Voeg de venkel toe en bak in 4-5 minuten knapperig gaar. Schep de harissa erdoor. Giet de aardappelen af, en vang een kop kookvocht op. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht en de yoghurt tot een smeuïge stamppot. Schep de groenten erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Schep de stamppot op 4 borden. Leg er de lamsworstjes op en bestrooi met de munt.

Bereidingstijd: 30 minuten

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Kitsch Kitchen, Nijhof, Studio Bazar.