Placeholder

Tessa’s recept voor knapperige ovenfriet van zoete aardappel

Lekker snacken mag op zondag! Daarom deelt culinair redacteur Tessa haar recept voor ovenfriet van zoete aardappel. Met dit recept worden de frietjes lekker knapperig.

Lekker snacken mag op zondag! Daarom deelt culinair redacteur Tessa haar recept voor ovenfriet van zoete aardappel. Met dit recept worden de frietjes lekker knapperig.

Boodschappenlijstje
-2 à 3 zoete aardappels
-beetje olie (niet te nat maken, net genoeg dat de kruiden aan de frietjes blijven kleven. Ongeveer 2 el)
-1 teen knoflook geperst
-1 à 2 tl pimento (paprikapoeder)
-halve 1 tl komijn
-peper en zout
-bloem

Extra: bakpapier 

Aan de slag 
Snijd de zoete aardappels heel fijn en behoud de schil. Laat de gesneden aardappels 30 minuten in een bak met koud water staan. Meng ondertussen een kruidenmengel van bloem, knoflook, olie, kruiden, zout en peper. Giet de aardappels af en spoel goed na. Dep de aardappels droog en voeg het kruidenmensel toe. Meng de aardappels en kruiden goed, maar zorg dat de aardappels niet nat zijn van de olie. Verspreid de aardappels over een bakplaat met bakpapier. Stapel de frietjes niet, maar spreid ze uit elkaar. Bak de frietjes 40 minuten op 220 graden. 

Tip: lekker met truffelmayonaise

Eetsmakelijk! 

Op Instagram delen onze redacteuren hun leukste woon- culi en uittips. Volgen? Dat kan hier