Recept voor witlofschotel met gehakt

Recept voor witlofschotel met gehakt

Deze witlofschotel is ontzettend lekker en geschikt voor de vegetarische eters!

Deze witlofschotel is ontzettend lekker en geschikt voor de vegetarische eters!

Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 50 g boter
  • 800 g witlof, in repen
  • 1 el honing
  • 1 ui, gesnipperd
  • 350 g vegetarisch (fijn)gehakt*
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 grote beker crème fraîche (200 g)
  • 75 g geraspte kaas
  • 50 g walnoten, grof gehakt
  • Extra: ingevette ovenschaal (inhoud 1,5-2 l)

* vegetarisch gehakt is zowel bij de supermarkt als bij De Vegetarische Slager verkrijgbaar.

Aan de slag

  1. Kook de aardappelen in ruim water met zout in 20 min. gaar.
  2. Smelt in een koekenpan 25 g boter. Bak de witlof in 6-8 min. beetgaar. Voeg de honing en zout en peper naar smaak toe.
  3. Verhit in een 2e koekenpan de resterende 25 g boter. Fruit de ui. Voeg het gehakt toe en bak 3 min. mee. Schep er de kerriepoeder en zout en peper naar smaak door.
  4. Giet de aardappelen af; vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Schep de witlof in de ovenschaal. Verdeel er het gehakt over. Schep de puree erop en strijk glad.
  6. Meng de crème fraîche met de kaas en zout en peper naar smaak.
  7. Strijk de room over de puree.
  8. Bestrooi met de walnoten en zout en peper naar smaak.

Bak de witlofschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin.

Kidstip: Stamp de aardappelen met appelmoes of -compote tot puree. Appelmoes of -compôte geeft de puree een zachte, zoete smaak.

Bereidingstijd: 30 minuten.

Oventijd: 20-25 minuten.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Studio Bazar, Ikea, Dille & Kamille.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • konnie.vandijk
    konnie.vandijk
    dat lijkt mij wel heel lekker en ga dat vast uit proberen
    Beantwoorden
  • fb_100000506533199_ina.erdsieck
    fb_100000506533199_ina.erdsieck
    ;) jammie lijkt me erg lekker ..
    Beantwoorden
  • fb_100000506533199_ina.erdsieck
    fb_100000506533199_ina.erdsieck
    Heb hem gemaakt en het was jammie:D(y)
    Beantwoorden
  • Anoniem
    Cees Feddema
    Het was heerlijk. Een aanrader voor ieder witlof liefhebber.
    Beantwoorden
  • Anoniem
  • Anoniem
    Klaassen
    Hoe warm mag de oven zijn??? Verder klinkt huj heerlijk. Ga zeker proberen
    Beantwoorden
  • Anoniem
    Rudy
    Beetje onhandig dat de oventemperatuur niet in het recept wordt vermeld.
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen