Recept voor pittige vlamtosti’s

Lekker pittig! Weer eens wat anders dan de klassieker met ham en kaas.

Lekker pittig! Weer eens wat anders dan de klassieker met ham en kaas.

Ingrediënten voor 2 tosti’s:

• 4 sneden brood (wit of bruin)
• 150 gram half-om-halfgehakt
• 2 plakken kaas
• 1,5 tl sambal
Extra: tosti-ijzer

Aan de slag

1. Bak het gehakt in een koekenpan Breng het op smaak met sambal, zout en peper.
2. Beleg twee boterhammen met een plakje kaas en wat gehakt. Leg er de andere twee boterhammen bovenop en bak de tosti’s in het tosti-ijzer tot de kaas gesmolten is.

Ook lekker: Tomatensoep met pizza-tosti

Tips!

– Heb je geen tosti-ijzer? Je kunt de tosti’s ook in de oven onder de grill of in een koekenpan verwarmen. Keer het brood dan halverwege om, zodat beide kanten krokant worden. En druk het brood als de kaas gesmolten is even goed aan.
– Smeer de buitenkant van de boterhammen in met wat boter. Zo worden de tosti’s nog knapperiger.
– Je kunt de ingrediënten uiteraard naar smaak aanpassen. Bijvoorbeeld iets meer sambal gebruiken om het nog pittiger te maken, een uitje aan het gehakt toevoegen of een extra plak kaas.
– Je kunt zowel jonge, als belegen of oude kaas gebruiken. Hoe ouder de kaas, des te rijker de smaak.
– Wij hebben half-om-halfgehakt gebruikt, maar het kan ook met runder-, lams- of vegetarisch gehakt.
– Geen sambal in huis? Gebruik dan tabasco of een verse chilipeper. Je kunt ook gedroogde chilipeper gebruiken.
– Wij hebben het brood zelf gesneden, waardoor de plakken extra dik werden, maar het kan natuurlijk ook met gesneden brood, zowel wit als bruin, net wat je lekker vindt. Probeer ook eens een broodje.

Meer receptinspiratie: Recept voor pita-tosti met gemarineerde feta

Productie: Tessa Klösters