Placeholder

Recept voor tortilla-taco’s met gehakt

Dubbel zo lekker én makkelijk. Wat wil je nog meer?

Dubbel zo lekker én makkelijk. Wat wil je nog meer?

Recept voor vier personen.

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:
– 500 g mager rundergehakt
– 1 zakje tacomix
– 1 blikje refried beans* (400 g)
– 8 tacoschelpen
– 8 kleine tortilla’s (miniwraps)
– 150 g geraspte kaas
– 12 kerstomaatjes, gehalveerd
– 2 bosuitjes, in ringetjes
– 125 ml crème fraîche
– 10 g koriander, grofgehakt

* Refried beans is bonenpasta. In de supermarkt staan de blikjes bij de Mexicaanse artikelen. Je kunt de pasta ook zelf maken: bak een blik chilibonen met een geperst teentje knoflook en een paar eetlepels water en pureer dit met een staafmixer.

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bereid het gehakt met de tacomix zoals aangegeven op de verpakking en houd warm in de pan. Verwarm de refried beans in een steelpan. Leg de tacoschelpen 5 minuten op een rooster in de oven. Besmeer de zachte tortilla’s met een flinke lepel refried beans en vouw ze om de tacoschelpen. Vul met gehakt, bestrooi met kaas en zet ze naast elkaar in een ovenschaal. Zet nog 5 minuten in de hete oven tot de kaas gesmolten is. Verdeel er de tomaatjes en bosui over, bestrooi met wat koriander en serveer met de crème fraîche.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën.