Placeholder

Recept voor tortellini met spinazie en kaassaus

Pasta met kaassaus; dat klinkt ons als muziek in de oren. En het gerecht is ook nog vegetarisch. Het is zo lekker dat je helemaal geen vlees nodig hebt.

Pasta met kaassaus; dat klinkt ons als muziek in de oren. En het gerecht is ook nog vegetarisch. Het is zo lekker dat je helemaal geen vlees nodig hebt.

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:
• 500 g verse kaastortellini (2 verpakkingen)
• 250 g champignons
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• 10 zongedroogde tomaatjes, in reepjes
• 250 ml crème fraîche
• 200 g kruidenroomkaas
• 200 g gewassen bladspinazie
• 150 g Parmezaanse kaas
• handje basilicumblaadjes

Ook lekker: herfstpasta met pompoen en champignons

Aan de slag:
1. Kook de tortellini gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en houd warm.
2. Bak de champignons 3 minuten in een paar eetlepels olie tot ze bruin worden. Voeg de knoflook en zongedroogde tomaatreepjes toe en bak een minuutje mee. Schep de crème fraîche en kruidenroomkaas erdoor en breng de saus tegen de kook.
3. Laat de helft van de spinazieblaadjes slinken in de saus. Schep de tortellini door de saus en warm even door. Schep vlak voor het serveren de rest van de spinazie erdoor.
4. Serveer in diepe borden en bestrooi met Parmezaanse kaas en basilicumblaadjes.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën.