Culinair

Recept voor tomatensalsa met bosui

Dit tussendoortje is niet alleen ontzettend lekker, het is ook nog eens erg gezond!

Recept voor 2 personen

Boodschappenlijstje:

  • 4 tomaten
  • 1-2 bosui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel suiker
  • snufje zout/peper

 

Aan de slag!

  1. Begin met het ontvellen van de tomaten.
  2. Hiervoor kook je circa 1 tot 1,5 liter water.
  3. Snijd in elke tomaat een kruisje met een mes in het vel van de tomaat.
  4. Doe de tomaten in een kom of pannetje en giet het kokend water over de tomaten totdat deze net onder staan.
  5. Na circa 1 minuut haal je de tomaten uit het hete water en haal je voorzichtig het velletje van de tomaat.
  6. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes.
  7. Snijd vervolgens de tomaat in kleine blokje en de bosui in ringetjes.
  8. Doe de tomaat en bosui in een kommetje en voeg de olijfolie, suiker en snufje zout/peper toe.
  9. Haal het schilletje van het teentje knoflook en pers deze uit en voeg de knoflook toe aan de tomaat.
  10. Alles goed mengen en eventueel na smaak nog wat extra kruiden toevoegen. 
  11. Serveer de tomatensalsa als salade, op een stokbroodje of crackertje.

Tip: Je kunt ook varieren met deze tomatensalsa, voeg bijvoorbeeld eens wat chilipoeder of een rood pepertje toe om het pittig te maken. Of gebruik eens een rood uitje in plaats van een bosuitje.

Bereidingstijd: 20 min.

Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Reageer op dit artikel